Inter vermijdt volledige uitschuiver, Lukaku laat winning goal liggen

di 17 september 2019 20:50
    1. 54' - Geel - Kwadwo Asamoah
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 17/09/19 - 18:55

Inter en Romelu Lukaku zijn met een valse noot aan de groepsfase van de Champions League begonnen. Pas in de extra tijd maakte de thuisploeg gelijk tegen de Tsjechische bezoekers. Inter ontmoet ook nog Barcelona en Borussia Dortmund en legt dus hoe dan ook een hypotheek op zijn kansen.

Inter kreeg de kans om het kampioenenbal op gang te dansen in een match om 18.55u, maar de Italiaanse dansschoentjes knelden bijna 90 minuten. Als er aanvankelijk nog sprake kon zijn van onderschatting van Slavia Praag, dan bleek in de tweede helft een onvermogen om kansen te creëren.

Lukaku danste 96 minuten met zichzelf. Zijn baltoetsen waren op twee handen te tellen en toch had hij de held kunnen zijn. In de 97e minuut schilderde Sensi de winning goal op zijn hoofd, maar de Rode Duivel kopte van dichtbij op de doelman.

Slavia Praag speelde verzorgder en vooral met meer passie. Olayinka (ex-AA Gent en ex-Zulte Waregem) draaide D’Ambrosio en Candreva meer dan eens dol. Dat hij de score opende in de rebound nadat hij zelf de aanval had opgezet, was de kers op de taart van zijn zoete Champions League-debuut.

Ook Stanciu (ex-Anderlecht) liet zich vlot in de danspassen van zijn team betrekken en trapte enkele keren verdienstelijk op doel. Alleen leverde het geen zege op. Er kwamen 8 minuten bij na de vele wissels en een VAR-moment. Daarin voorkwam Inter een totale ramp. Een prachtige vrije trap van Sensi spatte uit elkaar op de dwarslat, maar invaller Barella maakte gelijk in de rebound.

90+9' tweede helft
    90+9'

Laatste fluitsignaal

Inter mag blij zijn dat het nog een punt pakt en eigenlijk zou dat niet mogen thuis tegen de minst moeilijke tegenstander in de groep. Maar Slavia was 80 minuten de betere ploeg.
    90+7'

Lukaku bijna de held

Sensi schildert de bal op het hoofd van Lukaku. Het is de eerste kans voor de spits, maar hij kopt van dichtbij op de doelman. Wat een mogelijkheid, al had de VAR sowieso moeten kijken of het geen buitenspel was.
    90+6'

Inter gelooft in een overwinning

Inter wil nu meer. Het voelt dat Slavia angst heeft gevat en toont nu wel drang naar voor.
    90+5'
    90+2'

Daar is de gelijkmaker: 1-1

Een invaller doet het voor Inter. Slavia lijkt eerst te ontsnappen als de vrije trap van Sensi uiteenspat op de dwarslat, maar Barella trapt in de rebound knap binnen. Het stadion ontploft.
    90+1'

Er komen 8 (!!!) minuten bij

Inter krijgt nog uitstel van executie. Er komen 8 minuten bij. Dat heeft te maken met de vele wissels en het VAR moment dat ook even duurde.
    90'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
    86'

Olayinka mag gaan rusten

Handen op elkaar van de bezoekende fans voor de doelpuntenmaker. De Nigeriaanse spits met een verleden in België heeft een erg goede match gespeeld.
    84'

Dan toch dreiging

Inter lijkt eindelijk zijn slotoffensief in te zetten. D'Ambrosio knalt hard van buityen het strafschopgebied. Kolar lost, maar heeft het geluk dat de bal bij een ploegmaat belandt.
    75'
    72'

Dubbele wissel

Het geduld van Conte is op. Martinez en Brozovic toonden niet de weg aan hun ploeg en worden naar de kant gehaald.
    71'

Met meer kalmte in de aders van Masopust stond de 0-2

Er is maar een ploeg die kansen krijgt en die komt uit Tsjechië. Inter verdedigt alweer niet kordaat. Masopust heeft veel tijd en ruimte, maar schiet overhaast over. Hier zat veel meer in.
    69'
    68'

Geen beterschap bij de thuisploeg

Als u dacht dat er een storm zou opsteken van Inter, dan bent u fout. Het zijn de bezoekers die blijven dreigen. Lukaku wordt niet bereikt. Inter speelt echt niet goed.
    68'
    66'
    63'

Olayinka schiet Slavia op voorsprong: 0-1

De Aziatische eigenaars van Inter kijken heel sip. Olayinka bekroont zijn sterke wedstrijd met een goal in de rebound. Onverdiend is het zeker niet. Inter heeft meteen een probleem in deze groep als het niet snel drie versnellingen sneller gaat spelen.