1. 65' - Doelpunt - Dejan Lovren (1 - 1)
    UEFA Champions League - speeldag 5 - 27/11/19 - 21:00
    65'
    Dejan Lovren
    65'
    1 - 1

In groep E van de Champions League worden de tickets voor de 1/8e finales op de slotspeeldag verdeeld. Liverpool kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Napoli en moet zijn kwalificatie over 2 weken afdwingen bij Salzburg, dat ook nog in de running is. Napoli staat er met een thuismatch tegen zwakke broertje Genk op papier iets beter voor.

Liverpool - Napoli in een notendop:

• Sleutelmoment: Na goed twintig minuten spelen verliest Van Dijk verrassend een duel van Dries Mertens. Onze landgenoot spurt meteen richting de grote rechthoek, wordt in de ruimte aangespeeld en werkt haarfijn af met een overhoeks schot.
    • Man van de match: Samen met collega-aanvaller Lozano woog Dries Mertens voortdurend op de verdediging van Liverpool. Van Dijk en Lovren hadden het knap lastig tegen de kleine en vinnige baasjes uit Zuid-Italië.
    • Opvallend: Dries Mertens is direct betrokken bij 17 doelpunten in de laatste 18 CL-wedstrijden waarin hij een basisplaats kreeg. Met 13 goals en 4 assists legt hij uitstekende statistieken voor.

24 centimeter verschil, maar Mertens laat Van Dijk wel een heerlijk poepje ruiken

Liverpool en Napoli duelleerden op Anfield om de leidersplaats in groep E van de Champions League. De thuisploeg deed dat zonder Origi in de basis, Ancelotti zette Dries Mertens bij de bezoekers wel tussen de lijnen.

The Reds wilden het 2-0-verlies uit de heenwedstrijd rechtzetten. Mertens effende toen het pad voor de Italianen met een strafschopdoelpunt en ook vanavond eiste onze landgenoot een hoofdrol op.

Toen Fabinho na 20 minuten spelen geblesseerd naar de kant moest, was de organisatie even zoek bij Liverpool. Van Dijk stapte uit om op het middenveld een duel aan te gaan met Mertens en... verloor dat. “Ciro” zette zijn kont tegen die van de boomlange Nederlander en ontsnapte vliegensvlug in de ruimte. Met een overhoekse klassegoal zette hij de 0-1 op het bord.

Liverpool was van slag, Klopp furieus. De Duitser pakte in zijn 100e Europese wedstrijd als coach zelfs een gele kaart, terwijl die van Napoli alles op zijn Italiaans onder controle hielden. Mané probeerde vlak voor de rust dan maar een strafschop uit te lokken, maar de Spaanse scheidsrechter en zijn videoassistenten gaven die terecht niet.

Lovren zet druk om in gelijkmaker, maar geruststellende tweede goal blijft uit

Na de rust ging Liverpool nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Klopp wisselde Gomez voor Oxlade-Chamberlain, Liverpool greep zo weer de macht op het middenveld. Toen Meret een voorzet van Henderson loste en Firmino uit de draai naar de hoek trapte, stak Koulibaly zijn doelman een handje toe met een geweldige beenveeg.

De druk van Liverpool was niet meer te houden voor de bezoekers uit Napels. Milner schilderde een hoekschop op het hoofd van Lovren en die buffelde de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Liverpool probeerde daarna ook nog op zoek te gaan naar het winnende doelpunt, maar Napoli hield al bij al makkelijk stand.

Een mager applaus van de Liverpool-fans na het laatste fluitsignaal verraadde terecht enige ongerustheid over de slotspeeldag. The Reds moeten over twee weken hun plek in de 1/8e finales afdwingen in en tegen Salzburg, dat zelf ook nog in de running is voor de volgende ronde. Dan staat Napoli er met een thuiswedstrijd tegen het Europees reeds uitgeschakelde Genk een pak beter voor.

90+5'

Einde partij!

Afgelopen. Een doelpunt van Mertens levert Napoli uiteindelijk een felbevochten punt op in Liverpool (1-1). Door het gelijkspel en de winst van Salzburg in Genk, blijft het in groep E spannend tot de slotspeeldag.
    90+4'
    Liverpool krijgt in de slotseconden van de extra tijd nog een vrije trap. Llorente komt mee verdedigen en kopt het gevaar weg, meteen de laatste actie van de wedstrijd.
    90+1'

90'
    Net als in de eerste helft komen er in de tweede ook vier minuten bij.
    87'
    Het wordt weer heet voor de neus van Meret. De achterspelers van Liverpool gooien nu voortdurend ballen in de zestien. Napoli puft.
    84'
    Alisson is alert op een hoge voorzet van Di Lorenzo. Intussen zijn de laatste vijf minuten ingegaan. Krijgen we nog een winnaar?
    81'

Mertens naar de kant

Napoli zit in de verdrukking en Mertens heeft veel energie verbruikt. Ancelotti ziet dat ook en vervangt de doelpuntenmaker door Elmas.
    80'
    Controleren met de borst, trappen met de rechter: Wijnaldum mikt niet zo ver naast.
    78'
    Klopp wisselt een derde en laatste keer: Milner wordt bedankt voor het harde werk, Alexander-Arnold krijgt nog een klein kwartier.
    77'
    Firmino duikt in de rug van Manolas, maar kan weinig aanvangen met de harde pass van Robertson.
    75'
    Robertson is overmoedig op een bal die op zijn linker valt. De flankverderdiger probeert het in één tijd, maar mikt over.
    74'
    Napoli lijkt nu tevreden te zijn met een punt. Meret houdt een gevangen voorzet lang vast om het ferme aanvalstempo van Liverpool even te breken.