Club Brugge morst met kansen (en mag mopperen over de VAR)

1. 56' - Geel - Mario Lemina
    2. 73' - Geel - Loïs Openda
    3. 81' - Geel - Ruud Vormer
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 18/09/19 - 18:55

Club Brugge heeft zijn opener in de groepsfase van de Champions League met gemengde gevoelens afgesloten. Club speelde zeer degelijk tegen Galatasaray en versierde kansen, maar het kreeg de nul niet van het scorebord. In de slotfase zag het ook een strafschop door de neus geboord.

Club Brugge - Galatasaray in een notendop:

• Sleutelmoment: Club Brugge is doorlopend de betere ploeg, maar vergeet de kansen af te maken. En in de slotfase ziet de wedstrijdleiding geen strafschop in handspel van Marcao in de 16.
    • Man van de match: Die prijs gaat naar de doelmannen. In de eerste helft onderscheidt Mignolet zich oog in oog met Babel, na de rust houdt Muslera met een goeie reflex Okereke van de 1-0.
    • Opmerkelijk: Bij de Turkse kampioen stond geen enkele Turk in de basis. In de tweede helft vielen er wel twee in.

Het journaal laat met o.a. de 0-0 van Club Brugge tegen Galatasaray in de CL

Kansen en topsave Mignolet

Na de pijnlijke nederlaag van Genk gisteravond (6-2 in Salzburg) was het uitkijken naar een hoopgevende Belgische prestatie in de Champions League en die kregen we ook. Club Brugge begon met veel drang naar voren.

Dennis kon die aanvalsdrift omzetten in een doelpunt, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Hij kopte een uitgemeten voorzet van Vormer voorlangs.

Geen nood, Club zou nog kansen krijgen (en ook de nek omwringen). Eerst was het aan Mitrovic, de centrale verdediger schouderde een bal van Vormer over. Daarna mistrapte linksback Ricca zich na een dribbel van Dennis.

Galatasaray nam de regie over en sloeg bijna ijskoud toe. Gelukkig voor Club heeft het met Mignolet een topdoelman in huis gehaald. De reservedoelman van de Rode Duivels maakte zich knap breed oog in oog met Babel.

Ricca besloot de eerste helft met een knal op de lat. 0-0 bij de rust.

Scoren lukt niet, ook niet via de VAR

Ook na de pauze was het Club Brugge dat de kansen bij mekaar voetbalde. Vanaken stuurde Dennis diep. Hij had tijd om te kijken en na te denken, toch ging hij te overhaast te werk. Met een centrale bal verontrustte hij Muslera niet.

Ook de nationale doelman van Uruguay keepte een goeie match, want niet veel later hield hij met een goeie reflex Okereke van de 1-0.

Club-coach Clement gooide het over een andere boeg en verving Okereke door de pijlsnelle Openda. Hij werd snel in stelling gebracht door Deli, maar scoren lukte ook hem niet.

In het slotkwartier nam Galatasaray het heft in handen. De fans van Club Brugge vreesden voor het scenario van vorig jaar toen Dortmund nog met de 3 punten ging lopen, dat gebeurde dit jaar niet.

Club had zelfs nog kunnen winnen, maar de wedstrijdleiding zag geen graten in handspel van Marcao, de videoref evenmin.

Zo bleef Club op 0-0 steken tegen misschien wel de meest haalbare tegenstander in groep A. Over 2 weken mag het op bezoek bij grootmacht Real Madrid.

Clement: "Kan iemand in de zaal mij zeggen waarom het geen penalty is?"

Mignolet: "Het enige wat ontbreekt is een goal"

Rits: "Waren de meest dominante ploeg"

90+5'

Einde: 0-0

Neen, het lukt Club Brugge niet om Galatasaray af te schudden. De vrije trap van Vormer levert niks meer op. De scheidsrechter maakt een einde aan een wedstrijd die de Belgische vicekampioen had kunnen winnen. Aan kansen geen gebrek voor blauw-zwart.
    90+4'
    Donk laat zich een eerste keer zien, hij maait Openda omver en slikt meteen geel. Vormer zet zich achter de vrije trap.
    90+2'
    Diatta swingt de bal te slap richting de verste paal. Daar heeft Muslera geen moeite mee. Was dit de laatste kans voor Club Brugge?
    90+1'
    Galatasaray probeert tijd te winnen en haalt ex-Club-verdediger Ryan Donk nog van de bank.
    90+1'

90'

+3 minuten

We hebben 90 minuten gespeeld. Er komen er nog 3 bij.
    88'

VAR: Club krijgt geen penalty

De scheidsrechter wacht het advies van de videoref af. "Neen", gebaart hij, Club krijgt geen strafschop.
    87'
    Penalty? Marcao krijgt de bal tegen z'n hand in de 16, maar de wedstrijdleiding geeft geen krimp. Tijd voor de VAR.
    86'
    Galatasaray blijft aandringen. Na een dribbel mikt Mor naar de korte hoek, Deli stopt goed af.
    85'

Het slotoffensief van Club Brugge zit er niet aan te komen, vrees ik. Galatsaray blijft voetballen op de helft van de thuisploeg.

Tom Boudeweel (Sporza op Radio 1)
    85'
    82'

Galatasaray gevaarlijker

Het net trilt, maar dat is gezichtsbedrog. Het schot van de Japanner Nagatamo vliegt maar net naast. Galatasaray speelt momenteel wel gevaarlijker.
    81'
    Clement gooit ex-Galatasaray-speler Diagne in de strijd.
    81'
    80'
    De combinaties van Galatsaray dragen iets verder, Club Brugge krijgt het moeilijker. Vorig jaar liep het nog mis in de slotfase tegen Dortmund (0-1). Dat zou ook vanavond onverdiend zijn.
    79'
    Feghouli raakt met de bal Ricca's arm in de 16 en hoopt op een penalty. Wishful thinking voor de winnaar van de Afrika Cup.