Luka Modric
1 - 3
Luka Modric
90+1'

Club Brugge heeft zijn CL-campagne niet kunnen afsluiten met een stuntzege tegen Real Madrid. Hans Vanaken wiste wel nog de openingsgoal van Rodrygo uit, maar daarna liet Real alsnog zijn klasse gelden. Door de 5-0 in Parijs is Club wel 3e in de groep, waardoor het naar de EL mag.

Club Brugge - Real Madrid in een notendop:

• Sleutelmoment: Na de gelijkmaker van Hans Vanaken kon de wedstrijd alle kanten op, maar helaas kantelde hij weer in het voordeel van de bezoekers. Real Madrid scoorde telkens op het goede moment.
  • Man van de match: Waar Barcelona over Ansu Fati beschikt, loopt er met Rodrygo ook in Madrileense rangen een goudhaantje rond. De 18-jarige Braziliaan opende de score op Jan Breydel en speelde een prima wedstrijd.
  • Opvallend: Alle teams die doorstoten in de Champions League komen voor het eerst in de geschiedenis uit de vijf grote competities.

Club houdt Real goed in bedwang, Mignolet bewijst zijn waarde

Club Brugge vatte de laatste speeldag in groep A van de Champions League aan met een punt voorsprong op Galatasaray. Enkel een overwinning van de Turken bij PSG kon blauw-zwart de derde plek nog ontnemen, maar speculeren wilde Philippe Clement zeker niet. Club kreeg met Real Madrid de perfecte tegenstander op bezoek om de CL-campagne in stijl af te sluiten, liefst zelfs met een overwinning.

De thuisploeg begon sterk aan de partij en kwam erg dicht bij het openingsdoelpunt toen Percy Tau een afgeweken voorzet van Sobol pardoes voor zijn rechter kreeg. De Zuid-Afrikaan devieerde het leer naar de korte hoek, maar daar lag ook Aréola. Een reuzenkans die meer had moeten opleveren.

De reactie van Real Madrid kwam er op het kwartier na gevaarlijk balverlies van Balanta op het middenveld. Casemiro ging met het leer aan de haal en opende op Vinicius, die Jovic vrijspeelde op links. De Serviër loste een pegel, maar Mignolet bewees nog maar eens zijn waarde met een klassesave.

Nadat Isco een tweede grote kans voor de bezoekers net naast de paal mikte, kreeg Club vlak voor de rust ook nog een tweede mogelijkheid in een anders gesloten eerste helft. Dennis prikte het leer langs de eerste paal zelfs in doel, maar Tau stond een tiental centimeter buitenspel bij de vooractie. 0-0 halfweg.

Wel doelpunten na de rust, maar de belangrijkste vallen in Parijs

In de tweede helft kregen de supporters in Jan Breydel wel doelpunten te zien. Club Brugge nam opnieuw het initiatief, maar het waren de bezoekers die op een tegenaanval uit het niks op voorsprong kwamen. Rodrygo werkte een voorzet van Odriozola met een knappe volley in doel. Geen ramp, want op dat moment stond het al 3-0 voor PSG tegen Galatasaray. De derde plaats voor Club was daardoor sowieso binnen.

Dat goede nieuws uit Parijs werkte verlossend voor Club Brugge. Meteen na de achterstand werd blauw-zwart beloond voor de grote portie lef waarmee het Real partij gaf. Dennis maakte zich sterk en speelde onbaatzuchtig breed op Vanaken. De Gouden Schoen maakte met een haarfijne krul verdiend gelijk.

De evenwichtige wedstrijd kon nu elke kant op. Helaas voor Club kantelde hij halfweg de tweede helft toch weer in het voordeel van de bezoekers. Vinicius profiteerde optimaal van een rommelige fase om de bal met buitenkantje rechts in het verste zijnet te duwen. Modric diepte in de extra tijd de score zelfs nog verder uit.

Een eerste overwinning in deze CL-campagne kwam er zo helaas niet voor Club Brugge, maar niemand die daar echt om zal malen. Club heeft fraaie dingen laten zien in groep A van het kampioenenbal en ziet zich daarvoor, mede dankzij PSG, beloond met Europa League-voetbal na de jaarwisseling.

Philippe Clement aan het woord

Philippe Clement stond na de laatste CL-wedstrijd van zijn Club Brugge de pers te woord. "Het gevoel dat overheerst is fierheid. Mijn spelers hebben een knappe campagne gespeeld, hoewel de drie gesprokkelde punten dat niet doen uitschijnen. Dankzij de kwalificatie voor de EL kan je wel gemakkelijker door dat karige puntenaantal kijken."

"De eindconclusie van vanavond is dat het ons aan efficiëntie ontbrak. Als dat er nog bij zou komen, dan spelen we op hetzelfde niveau als de beste ploegen van de wereld. Op heel veel andere aspecten waren we de evenknie van PSG in Parijs en van Real Madrid in de beide wedstrijden.”

“Ik heb mijn groep de voorbije maanden grote stappen zien zetten. Als we de eerste CL-wedstrijd met de laatste vergelijken, dan is het verschil groot. Het is leuk dat we na de winter verder mogen spelen in de Europa League, want laat ons eerlijk zijn: dat is toch meer ons niveau", aldus nog de coach van blauw-zwart.

Overige reacties

• Hans Vanaken: “Mijn goal gaat er lekker in, maar er wordt dan ook van mij verwacht om zulke kansen rustig binnen te zetten. De timing van het doelpunt, meteen na de 0-1, was prima, helaas kunnen we de gelijke stand niet langer vasthouden. Dan hadden we in het slot misschien nog een gooi kunnen doen naar de overwinning.”
  • Simon Mignolet: "Het hoofddoel was om door te stoten naar de Europa League en dat is gelukt, maar je hoopt natuurlijk wel een resultaat neer te zetten, zelfs al is het tegen Real Madrid. Helaas slagen we daar niet in, maar zelfs zonder de punten die we hadden kunnen pakken, mogen we verdiend Europees overwinteren."

90+4'

Einde partij!

Club Brugge heeft zijn CL-campagne niet kunnen afsluiten met een zege. Real Madrid overklaste blauw-zwart zeker niet, maar was wel efficiënter: 1-3. Club mag dankzij PSG (5-0 tegen Galatasaray) wel naar de Europa League na Nieuwjaar.
90+1'

Modric maakt er duidelijke cijfers van

Luka Modric pikt zijn goaltje mee in Jan Breydel. De 1-3 is knap, maar ietwat overdreven. Club deed het prima vanavond.
90+1'
90+1'

90'
De reguliere speeltijd zit erop. We krijgen drie minuten toegevoegde tijd.
89'

Dennis met een knal!

De Ketelaere houdt de bal met een fikse inspanning nog net binnen voor de neus van Clement. Dennis neemt over, snijdt naar binnen en knalt staalhard een metertje te ver naast de verste paal.
86'
Real is nog dicht bij een derde doelpunt, maar Valverde schrikt een beetje van de ruimte en kiest met een hakje voor Modric, die vanuit een kansarmere positie over knalt.
85'
De slotfase is aangebroken, ook in Parijs, waar de forfaitcijfers op het bord staan.
84'
83'
Dennis kopt een hoekschop van Vormer naast de tweede paal. Een tweede Brugs doelpunt zou verdiend zijn.
82'
81'
De Ketelaere probeert Mendy te omspelen, maar die is niet van gisteren.
78'

De vorige Franse aanvaller die in Jan Breydel kwam spelen, maakte ook wel indruk natuurlijk