71'
82'
3 - 4
82'

Valencia heeft de eer niet kunnen redden in de 1/8e finales van de Champions League. Na de pandoering in de heenmatch tegen Atalanta (1-4) ging het ook in eigen huis kopje onder. Josip Ilicic maakte alle doelpunten voor de Italianen. Rode Duivel Timothy Castagne kwam wederom niet van de bank.

Valencia - Atalanta in een notendop:

• Sleutelmoment: Na amper 3 minuten mag Valencia de hoop op een mirakel al opbergen. Ilicic straft een vroege penaltyfout van Diakhaby genadeloos af en zet Atalanta nog wat steviger op de troon. Kort voor de rust doen de 2 protagonisten het nog eens over en is het helemaal over & uit voor Valencia.
  • Man van de match: Wat een droomavond voor Josip Ilicic en wat een doodzonde dat dat zonder publiek moest gebeuren. Met maar liefst 4 goals loodste de 32-jarige Sloveen Atalanta zowat in zijn ééntje naar de overwinning. Slechts 3 spelers slaagden er eerder in 4 keer te scoren in een wedstrijd in de knock-outfase van de Champions League (Lionel Messi (2x), Mario Gomez en Robert Lewandowksi).
  • Opvallend: Atalanta Bergamo is de eerste debutant in de Champions League die meteen doorstoot naar de kwartfinales sinds Leicester City. De Engelse club deed dat kunststukje al eens voor in het seizoen 2016-2017.

Diakhaby doet waterkans Valencia meteen verdampen

Valencia had een klein mirakel nodig om na de 4-1-pandoering in de heenwedstrijd nog een remontada te verwezenlijken. Zónder steun van de supporters op de tribunes bovendien, want door het coronavirus werd de wedstrijd in een leeg Mestalla afgewerkt. Al daagden de thuisfans wel massaal op rond het stadion.

Genoeg sfeer buiten Mestalla dus, maar binnen gaf het een kille en sfeerloze aanblik. Atalanta leek daar weinig last van te hebben. De bezoekers kozen meteen voor de aanval en dat leverde al snel iets op. Diakhaby haalde Ilicic onderuit in de zestien en die zette Atalanta na amper 3 minuten al op rozen vanaf de penaltystip.

Valencia probeerde er toch nog iets van te maken, maar Sportiello moest enkel aan de bak op een schot van Rodrigo. Die lag na 20 minuten ook aan de basis van de gelijkmaker. Palomino kon zijn diepe pass onvoldoende onderscheppen en Gameiro strafte dat genadeloos af.

Maar de 1-1 leidde niet tot een stormloop op het doel van Sportiello en kort voor de rust kreeg Valencia een nieuwe tik. Diakhaby, weer hij, beging hands in de zestien en na tussenkomst van de VAR ging de bal weer op de stip. Een klusje voor Ilicic en die zette de strafschop opnieuw feilloos om.

Geen remontada, wel droomwedstrijd voor Ilicic

Met de moed der wanhoop begon Valencia aan de tweede helft en na amper 5 minuten ontsnapte de Spaande topclub aan de 1-3. Een verre knal van Freuler spatte uiteen op de lat. Meteen daarna was het wél raak aan de overkant. Torres schilderde de bal perfect op het hoofd van Gameiro en die kopte zijn tweede van de avond onhoudbaar in de doel.

De gelijkmaker bracht even wat vuur in het spel van de thuisploeg, maar het bleek uiteindelijk niet meer dan een doekje voor het bloeden. Atalanta nam de wedstrijd zelfs in handen en ging nadrukkelijk op zoek naar een derde treffer.

Die derde treffer kwam er ook, maar verrassend genoeg voor Valencia. Parejo stuurde met een fijnzinnig passje Torres diep en die maakte het al even mooi af met een lobbal over Sportiello. Atalanta had geen zin in een  nederlaag en amper 4 minuten na de 3-2 hingen de bordjes weer gelijk. Met een strak schot maakte Ilicic zijn hattrick compleet.

De Sloveen leek daarna door zijn beste krachten heen, maar zelfs dan is het geen goed idee om hem te veel ruimte geven. Dat deden ze bij Valencia wel en Ilicic zei dankjewel met zijn vierde (!) van de avond.

90+3'

Geen remontada voor Valencia, dat ook in de terugwedstrijd onderuit gaat tegen Atalanta. Met 4 goals loodste Ilicic Atalanta naar een 3-4-overwinning én een plek in de kwartfinales van de Champions League.
90+3' tweede helft
90+2'
Gameiro komt plots nog bijzonder dicht bij zijn derde van de avond. Hij wordt alleen voor Sportiello gebracht, maar de doelman pakt uit met een prima redding. Bovendien liep Gameiro buitenspel.
90+1'
Zapata zou ook graag nog een goaltje meepikken. Hij probeert het met een vluchtschot in de zestien, maar mikt de bal over.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
86'
Atalanta
85'
82'

Nummer 4 voor Ilicic!

Het is een droomwedstrijd voor Ilicic. Hij krijgt veel te veel ruimte van de Valencia-defensie en die moet je de Sloveen niet geven. Hij maakt zijn vierde (!) van de avond en brengt Atalanta zo weer op voorsprong.
79'
78'
78'
Ook Malinovski, ex-Racing Genk, mag nog enkele minuten meespelen in een leeg Mestalla. Hij neemt bij Atalanta de plaats in van Gomez. Ook bij Valencia wordt er gewisseld, Florenzi vervangt Rodrigo.