2. 15:05 - Verv. Jackie Groenen door Jill Roord
    3. 15:05 - Verv. Shanice van de Sanden door Lineth Beerensteyn
    7. 90+2' - Doelpunt - Jill Roord (0 - 1)
    FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 11/06/19 - 15:00
    Jill Roord
    0 - 1
    Jill Roord
    90+2'

Schaduwfavoriet Nederland is het WK vrouwen begonnen met een moeizame zege tegen Nieuw-Zeeland. Beide landen versierden voldoende kansen om te winnen, maar Nieuw-Zeeland bezweek op het einde aan de Nederlandse druk. Invalster Roord scoorde in de 92e minuut. Oranje komt naast Canada aan de leiding in groep E.

Bekijk de samenvatting van Nieuw-Zeeland - Nederland (0-1)

Roord bevrijdt Nederland in de extra tijd

Nederland had de hele wedstrijd lang het meeste balbezit, maar moest op zijn hoede zijn voor de tegenprikken van Nieuw-Zeeland. Zo kwamen de Nederlandse vrouwen goed weg toen Chance na Nederlands balverlies op de lat trapte.

Ook na de rust hield Nieuw-Zeeland, ondanks een karrenvracht aan kansen voor Oranje, stand. Maar in de slotfase werd duidelijk dat de Kiwi's door hun beste krachten heen zaten. Een ultieme aanval in de extra tijd leverde Nederland de zege op: Roord maakte met een kopbal de 0-1.

De nederlaag zal hard aankomen bij Nieuw-Zeeland. Op hun vijfde WK voor vrouwen is het land nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning. Nederland staat dankzij de 0-1 samen met Canada aan de leiding in groep E.

11/06/19
    90+4'

Doelpunt! Jill Roord scoort het winnende doelpunt op de valreep.

01/02/23
    90+2'
    0-1
    Nederland
    Jill Roord
    Nederland
    90'

74'
    74'
    71'
    11/06/19
    67'

De kans voor Miedema. Ze schiet op Nayler.

59'

Kopbal White!

53'

Eerste kans van de tweede helft is voor Gregorius van Nieuw-Zeeland

01/02/23
    11/06/19
    15:52

0-0 bij de rust

Boeiende eerste helft met kansen voor beide teams. Nieuw-Zeeland probeert het vooral met schoten vanop afstand terwijl Nederland dreigt op hoekschoppen.