75'
Lineth Beerensteyn
75'
2 - 1

Nederland heeft de groepsfase op het WK vrouwen met 9 op 9 beëindigd. Oranje zette Canada opzij met 2-1 en wint zo groep E. In de 1/8e finales treft Nederland vicewereldkampioen Japan. Canada ontmoet Zweden of de VS.

In de eerste helft veerden de toeschouwers twee keer op. In de openingsfase ontsnapte Nederland aan een penalty dankzij de VAR, net voorbij het halfuur trapte Miedema op de paal.

Na de rust vielen de goals wel. Dekker devieerde een vrije trap in doel voor de 1-0, maar lang kon Oranje niet genieten van de voorsprong. Veterane Sinclair maakte gelijk, voor de Canadese is het al het vijfde WK op rij dat ze kan scoren.

Met een gelijkspel was Nederland ook zeker van de groepszege, maar Nederland deed het in schoonheid. Na een knappe aanval kon invalster Beerensteyn van dichtbij Oranje de zege schenken. Als groepswinnaar treft Nederland nu vicewereldkampioen Japan. Vier jaar geleden verloor Nederland nog in de 1/8e finales van Japan.