6
62
set 2
77

Elise Mertens (WTA-18) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi van Rabat. Onze landgenote verloor in twee sets van de Griekse Maria Sakkari (WTA-51). Mertens kreeg verzorging voor een schouderblessure en mist door haar exit een ontmoeting met Alison Van Uytvanck.

Voor Elise Mertens, het eerste reekshoofd in Marokko, stond een halve finale tegen Alison Van Uytvanck op het spel. De titelverdedigster begon aarzelend en verloor haar eerste opslagspelletjes, maar hield tot 4-4 toch gelijke tred. Op het moment van de waarheid kraakte Sakkari toch nog eens haar code: 4-6 na 40 minuten.

Ook in de tweede speelde Mertens wisselvallig. Ze kon een break niet vasthouden en moest een tiebreak toestaan. Daarin kon Mertens, die zich in het slot van de match liet verzorgen aan haar schouder, geen vuist meer maken: 4-6 en 6-7 na 1 uur en 48 minuten.

Voor Mertens is het gravelseizoen voorlopig een tegenvaller. Vorig jaar won ze de toernooien in Lugano en Rabat, dit seizoen won ze nog maar 2 van haar 5 wedstrijden op gravel.