1. 8' - Doelpunt - Nicolò Barella (1 - 0)
EK-kwalificatie - speeldag 1 - 23/03/19 - 20:47
8'
Nicolò Barella
8'
1 - 0

Een jong Italië heeft zich niet laten verrassen in zijn eerste EK-kwalificatiematch tegen Finland. De ploeg van Roberto Mancini won thuis met 2-0. Barella en Kean scoorden allebei hun eerste doelpunt voor de nationale ploeg.

Het is Roberto Mancini menens met de verjonging van zijn elftal. De bondscoach dropte de 18-jarige Moise Kean meteen in de basis tegen Finland. De spits speelde amper 100 minuten bij Juventus in de Serie A, maar deed zijn rijzende ster nog meer blinken door meteen te scoren.

In minuut 75 was het raak voor Kean. Op aangeven van Immobile kon hij op de doelman af en zette hij de 2-0-eindstand op het bord. De 1-0 was al heel vroeg in de eerste helft gevallen.

Een vrije trap bleef hangen net buiten de zestien en Barella twijfelde niet om het leer onhoudbaar in het Finse doel te pegelen. Ook voor hem was het pas zijn eerste goal in het shirt van de nationale ploeg. Dinsdag wacht de volgende test voor het vernieuwde Italië, al lijkt een thuismatch tegen het bescheiden Liechtenstein op papier meer een gezondheidswandeling.