2. 63' - Own goal - Abzal Beisebekov (0 - 5)
EK-kwalificatie - speeldag 2 - 24/03/19 - 15:00
63'
Abzal Beisebekov
0 - 5
63'

Rusland heeft na zijn nederlaag tegen de Rode Duivels wel zijn tweede match in groep I gewonnen. In Kazachtstan, dat op de vorige speeldag nog Schotland had geklopt, werd het 0-4. Schotland zelf boekte dan weer zijn eerste zege.

Kazachstan had op de eerste speeldag voor een stunt gezorgd in groep I door Schotland overtuigend te kloppen, maar de Russen waren toch nog uit ander hout gesneden. Na 20 minuten slikte de thuisploeg een eerste doelpunt. Tsjerisjev, ook al goed voor een doelpunt tegen de Duivels, zette zijn naam op het scoreblad.

Net voor de pauze deed hij dat opnieuw na een voorzet van Dzjoeba. Een samenwerking waar wel muziek inzat want na 10 minuten in de tweede helft vonden ze elkaar opnieuw. Dit keer kwam de assist van Tsjerisjev en het doelpunt van Dzjoeba.

Kazachstan was volledig kansloos en slikte nog een tegendoelpunt vanaf de stip: 0-4. Door de zege heeft Rusland nu ook drie punten en zijn er nog veel kanshebbers in de Duivelse groep.

EK-kwalificatie - speeldag 2 - 24/03/19 - 18:00
5'
Kenny McLean
0 - 1
5'

Nog in de groep van de Rode Duivels behaalde Schotland zijn eerste overwinning, zij het een al bij al magere 0-2 op het veld van San Marino. De vroege goal van Norwich-speler McLean suggereerde dat het een doelpuntenkermis zou worden, maar hierna zwegen de Schotse kanonnnen 70 minuten lang.

Het was uiteindelijk Johnny Russell, aanvaller bij Kansas City, die de eindscore vastlegde op aangeven van Forrest. In het volgende interlandtweeluik treft Schotland Cyprus en België.