EK-kwalificatie - speeldag 6 - 09/09/19 - 20:45
    76'
    Memphis Depay
    0 - 3
    76'

Nederland heeft zijn opdracht volbracht op het veld van Estland. Oranje ging winnen met 0-4 na doelpunten van Babel (x2), Depay en Wijnaldum. Het doet zo een goeie zaak in het klassement want Noord-Ierland verloor zijn maximum. Het verloor met 0-2 van Duitsland.

Na de zege tegen Duitsland mocht de wedstrijd tegen Estland voor Oranje geen probleem vormen. De thuisploeg beperkte zich tot verdedigen. Nederland was duidelijk de betere ploeg, maar had wel wat moeite om die muur te slopen. Na missers van Van Dijk en Veltman was het de beurt aan Ryan Babel. Hij kon van dichtbij wel besluiten: 0-1 aan de pauze.

Na de pauze stond Babel opnieuw aan het kanon. Op aangeven van Depay kopte hij binnen. Depay kon zo'n halfuur later zelf ook nog scoren en ook Wijnaldum pikte nog zijn doelpunt mee: 0-4.

Door de zege staat Nederland nu derde in de groep met 9 punten. Door de nederlaag van Noord-Ierland heeft Oranje zijn lot nu wel weer in handen. De dubbele confrontatie met dat land, 2e in het klassement, staat immers nog op het programma.

Bekijk de 4 Nederlandse doelpunten

Lees hieronder het verslag van Noord-Ierland - Duitsland.

Duitsland snoept Noord-Ierland foutloos rapport af

0-2
    Duitsland
    1. 44' - Geel - Paddy McNair
    1. 49' - Doelpunt - Marcel Halstenberg (0 - 1)
    2. 71' - Verv. George Saville door Josh Magennis
    3. 84' - Verv. Conor Washington door Shayne Lavery
    4. 90+4' - Doelpunt - Serge Gnabry (0 - 2)
    49'
    Marcel Halstenberg
    0 - 1
    49'
    90+4'
    Serge Gnabry
    0 - 2
    90+4'

Bij Duitsland was een reactie na de nederlaag tegen Nederland erg welkom, maar pas na de rust kon de Mannschaft op voorsprong klimmen tegen het verrassende Noord-Ierland. Verdediger Halstenberg pakte uit met een bijzonder knap doelpunt. Hij jaagde de bal in de kruising.

De voorsprong was meer dan verdiend want de scheidsrechter had al eens een oogje toegeknepen bij handspel van de thuisploeg in de zestien. Noord-Ierland knokte wel met hart en ziel tot in minuut 94 de Duitse zege dan helemaal binnen was. Gnabry legde de eindstand vast.

Het is het eerste puntenverlies voor Noord-Ierland in de groep. Het staat nu samen met Duitsland op kop met 12 punten.