Myron Boadu
87'
Myron Boadu
5 - 0

Ook onze noorderburen hebben gisteren met een ruime zege hun EK-kwalificatiecampagne afgesloten. Oranje won met 5-0 van Estland, mede dankzij een hattrick van uitblinker Georginio Wijnaldum. Diezelfde Wijnaldum maakte van de gelegenheid gebruik om met ploegmaat Frenkie de Jong een duidelijk gebaar te maken tegen racisme in het voetbal.

Nederland had zich zaterdag al geplaatst voor het EK na zijn 0-0-gelijkspel in Noord-Ierland. Zo kwalificeerde Oranje zich voor het eerst sinds 2014 opnieuw voor een groot toernooi. De wedstrijd tegen Estland was er dan ook hooguit eentje voor de statistieken.

Ondanks de gevierde kwalificatie begon de wedstrijd toch met wat spanning bij onze noorderburen. Eerder deze week werd Nederland namelijk opgeschrikt door een racistisch incident in tweede klasse. Het ongeloof bij Oranje was groot en gelegenheidsaanvoerder "Gini" Wijnaldum had voor de wedstrijd aangekondigd dat er een statement zou volgen.

Dat statement kwam er in minuut zes. Wijnaldum kopte de openingstreffer binnen op aangeven van Promes en de Liverpool-middenvelder vierde het doelpunt door samen met ploegmaat Frenkie de Jong een niet mis te verstaan gebaar te maken.

Nederland had verder geen kind aan Estland en bezorgde de 50.000 fans in de Johan Cruijff ArenA nog een mooie avond. Aké zorgde na 20 minuten voor de dubbele voorsprong en held van de dag Wijnaldum maakte in de tweede helft zijn hattrick vol. Debutant Myron Boadu, die bij de rust Depay had vervangen, legde vlak voor tijd de 5-0-eindstand vast.