Shoma Doi
79'
Shoma Doi
1 - 3

Real Madrid heeft de Aziatische kampioen Kashima Antlers opzijgezet in de halve finales van het WK voor clubs. Gareth Bale maakte de 3 doelpunten voor de Spanjaarden, die zaterdag de finale spelen tegen Al Ain.

Kashima Antlers - Real Madrid in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor de rust maakt Bale zijn eerste van de avond. Na de pauze volgen snel nummer 2 en 3. Nog voor het uur is de match gespeeld.
  • Man van de match: Gareth Bale (zie hierboven).
  • Opvallend: Op het einde van de match komt een Real-fan zijn helden opzoeken. Marcelo geeft hem een knuffel.

Courtois naar de WK-finale

Real Madrid is torenhoog favoriet in de Emiraten om opnieuw met de Wereldbeker voor clubs aan de haal te gaan, maar de Koninklijke onderschatte de Kashima Antlers niet. Coach Solari stelde zijn sterkste elf op, met Courtois in doel.

Hij moest meteen aan de bak toen Serginho, een van de Brazilianen bij Kashima, richting de verste paal mikte. Courtois ging goed plat en tikte de bal in hoekschop.

Het duurde even vooraleer Real Madrid in de wedstrijd zat. Net voor de rust opende Bale de score. Na een een-tweecombinatie met Marcelo prikte de aanvaller de bal in de hoek: 0-1.

Bale was op dreef. Na de rust maakte hij ook het tweede en het derde doelpunt van Real. Eerst strafte een slechte pass van de Japanners af, daarna ramde hij de bal keihard binnen, opnieuw na een assist van Marcelo.

In de slotfase moest Courtois zich toch een keer omdraaien, nadat de Japanner Doi door de buitenspelval was geglipt. Jammer, want onze nationale doelman had een puike match gekeept.

Zaterdag kan Courtois zijn eerste trofee pakken met Real Madrid. Dan speelt hij de finale tegen gastheer Al Ain. De nummer 1 van de Emiraten klopte in de halve finales de Zuid-Amerikaanse kampioen River Plate.

De 3 doelpunten van Gareth Bale:

De eerredder van Kashima Antlers:

Een fan van Real komt zijn helden knuffelen:

90+4'

Afgelopen

De wedstrijd is afgelopen. Real Madrid staat zaterdag in de finale van het WK voor clubs. Al Ain is de tegenstander in Abu Dhabi.
90+2'

"Al bij al een makkelijke zege voor Real."

Geert Heremans
85'
Neen, het is Benzema niet gegund op zijn verjaardag. Het schot van de Fransman gaat voorlangs.
82'
79'

Ja, het staat 1-3

Het doelpunt telt, Doi liep niet buitenspel.
79'
78'

De videoscheidsrechter keurt de 1-3 goed

77'

Kashima met de eerredder of niet?

Thibaut Courtois moet zich omdraaien, nadat Doi hem geklopt heeft met een gekruist schot. Of telt het doelpunt niet? De videoscheidsrechter laat van zich horen.