Tin Jedvaj
    90+4'
    Tin Jedvaj
    3 - 2

In de Nations League heeft Kroatië Spanje een lesje geleerd. Twee maanden geleden werden de Kroaten nog ingeblikt in Spanje, vanavond viel het winnende doelpunt diep in de toegevoegde tijd. In de groep met ook nog Engeland ligt alles weer open.

Het venijn zit in de staart

Vicewereldkampioen Kroatië had iets recht te zetten na de 6-0-bolwassing van twee maanden geleden. Met 1 op 6 moest Kroatië ook zijn laatste kans in deze Nations League met beide handen grijpen. Dat deed het ook in een vermakelijke wedstrijd.

De doelpunten vielen allemaal in de tweede helft, die heerlijk op en neer ging. Ceballos wiste kort voor het uur de Kroatische 1-0 meteen uit, maar Jedvaj schonk de thuisploeg toch weer een bonus.

Die bleef niet op het scorebord, want vanaf de stip nam Ramos Gent-doelman Kalinic een tweede keer te grazen. Er zat voor Spanje nog meer in, maar Morata liet de overwinning liggen.

Diep in de toegevoegde tijd lieten de Kroaten hun kans niet liggen. De Gea duwde een knal in de voeten van Jedvaj, die met zijn tweede van de avond de match besliste.

Wie stoot door naar de Final Four?

Spanje blijft ondanks zijn tweede nederlaag leider met 6 op 12. De Spanjaarden hebben hun lot wel niet meer in eigen handen. Zondag valt de beslissing in Engeland-Kroatië. De winnaar van dat duel trekt de groepswinst naar zich toe. Bij een gelijkspel wordt Spanje dan weer de lachende derde.