86'
    Daichi Kamada
    86'
    3 - 1

Het bekeravontuur van Mandel United is geëindigd in de 1/8e finales. Een nieuwe stunt zat er niet in voor de leider in de 2e amateurklasse A, al had een slap STVV toch z'n handen vol met de amateurploeg. Pas in de slotfase kon de thuisploeg de kwalificatie veiligstellen: 3-2. "Na die penalty kregen we het toch even warm", zegt Sascha Kotysch.

Bekijk het verslag van STVV - Mandel United (3-2)

Mandel houdt makkelijk stand in flauwe 1e helft

Mandel United zorgde in de 1/16e finales voor een verrassing door Waasland-Beveren uit te schakelen. Nu ook stunten op Stayen was het doel van de amateurploeg, maar STVV verkeert in bloedvorm en was op z’n hoede voor Mandel United.

Boli kreeg al na amper 5 minuten een open schietkans, maar hij had te veel tijd nodig. Mandel had dan weer tijd nodig om in de wedstrijd te komen en moest het spel ondergaan. Een flauw schot van Beyens in de handen van Steppe en een bal voorlangs van Coppin, verder kwamen de bezoekers niet.

Maar ook wat STVV serveerde, was slappe kost. Mandel-doelman Laleman had zich ongetwijfeld ingesteld op een drukke avond, maar hij moest pas kort voor de rust ingrijpen op een verre knal van Kamada. De Japanner probeerde het even later iets dichterbij en zag z’n poging nipt voorlangs gaan.

STVV komt als winnaar uit dolle slotfase

Armoe troef in de eerste helft en het werd er niet bepaald beter op na de rust. Pas op het uur vielen de puzzelstukjes dan toch op de juiste plaats voor STVV. Op aangeven van Kamada joeg De Norre de bal hard in het dak van het doel: 1-0.

Mandel gaf zich niet zomaar gewonnen, Clyncke kopte een kans op de 1-1 in de handen van Steppe. Bij STVV gooide Brys een kwartier voor het einde Acolatse in de strijd en die liet zich meteen zien…met een penaltyovertreding op Pyck. Rodrigo bleef kalm en bracht Mandel tien minuten voor het einde zowaar langszij.

Een nieuwe stunt van de amateurploeg leek in de maak, maar die droom werd al snel weer stuk geprikt. Acolatse wou z’n fout rechtzetten met een harde knal. Laleman ging goed plat, maar tegen de herneming van Boli had hij geen verhaal.

Kamada deed enkele minuten later het licht helemaal uit bij Mandel. Na een knappe dribbel knalde hij de 3-1 hoog in doel. Pyck maakte het zowaar nog even spannend met de 3-2 in de extra tijd, maar STVV gaf de kwalificatie niet meer uit handen.

Kotysch: “Toch even warm na die penalty”

STVV had het toch knap lastig tegen Mandel United. Geen verrassing voor Sascha Kotysch. “Mandel heeft in de vorige ronde bewezen dat het een sterk team is. In de competitie staan ze ook op kop, dus ze hebben veel vertrouwen en dat was eraan te zien.”

“Wij scoorden dan toch, maar gaven het vervolgens op een stomme manier weg met die penalty. Daarna verloren we de controle een beetje, maar dat is eigen aan een bekerwedstrijd. Het enige wat telt, is dat we uiteindelijk een ronde verder zijn.”

“In de eerste helft hebben we geprobeerd de openingen te zoeken, maar er was te weinig diepgang in ons spel. In de tweede helft was iets beter. Na die openingsgoal hadden we de wedstrijd wel sneller moeten beslissen. Na die penalty werd het even warm, gelukkig scoorden we dan snel tegen.”

90+3'

STVV stoot door naar de kwartfinales van de Croky Cup. Na een spectaculaire slotfase versloeg het Mandel United met 3-2.
    90+1' tweede helft
    90'

Pyck brengt Mandel weer in de wedstrijd

Wordt het dan toch nog spannend op Stayen? Een schot van Rodrigo kan nog worden afgeweerd, maar in de rebound werkt Pyck het aan de tweede paal af: 3-2.
    88'
    Mandel United krijgt nog 3 extra minuten om twee keer te scoren.
    83'

Kamada doet het licht uit bij Mandel

Kamada beslist de wedstrijd. De Japanner kapt zich vrij in de zestien en laat Laleman dan kansloos achter met een harde knal: 3-1.
    82'

Boli zet STVV weer op de goede weg

STVV smoort het feestje van Mandel meteen in de kiem. Acolatse wil z'n fout rechtzetten, maar botst op een redding van Laleman. Boli raakt wél voorbij de doelman en brengt STVV weer op voorsprong: 2-1
    79'
    Rodrigo blijft kalm en zet de strafschop feilloos om: 1-1. Alles te herdoen voor STVV.
    77'

Penalty voor Mandel!

Ongeloof op Stayen want de bal gaat op de stip voor de bezoekers. Invaller Acolatse gaat in de zestien aan Pyck hangen en scheidsrechter Van Damme twijfelt niet: geel voor Acolatse en een penalty voor Mandel United.
    75'
    Doelpuntenmaker De Norre mag iets vroeger dan z'n ploegmaats een einde breien aan z'n wedstrijd. Acolatse mag de slotfase volmaken bij STVV.
    72'
    Ceballos laat zich meteen zien met een schot vanaf de rand van de zestien. De bal wijkt af en levert zo een hoekschop op, maar daar weet STVV niks uit te puren.
    69'

Bij Mandel United geloven ze nog steeds in hun kansen.

67'

Clyncke laat het liggen

Mandel United prikt nog eens tegen met een kopbal van Clyncke. De invaller krijgt verrassend veel ruimte aan de tweede paal, maar mikt pal in de handen van Steppe. Hier zat veel meer in voor de bezoekers.
    65'
    65'
    Brys gooit met Ceballos nog een frisse kracht tussen de lijnen. Bezus mag het na een bleke wedstrijd voor bekeken houden.