LaLiga EA Sports - speeldag 15 - 09/12/18 - 16:15
    Gareth Bale
    8'

Real Madrid is in de Spaanse competitie met de kleinste score gaan winnen bij het bescheiden Huesca. Bale zette de Koninklijke snel op rozen, daarna hield Courtois de 3 punten bij.

Sterke Courtois

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Real Madrid. Na acht minuten vond Odriozola Bale aan de tweede paal met een gemeten voorzet. De Welshman aarzelde niet en poeierde de bal in één tijd knap voorbij Jovanovic.

De goede start van Real kreeg geen vervolg. Bale was zowat de enige die iets probeerde bij de bezoekers. Achterin stond het wel als een huis en ook Courtois speelde sterk. Zo hield hij Avila met de vuisten van de 1-1.

Na de koffie drong Huesca meteen aan. Melero had de bal maar in het lege doel te knikken van dichtbij, maar mikte onbegrijpelijk naast. Niet veel later deed Courtois opnieuw zijn werk op een schot van Ferreiro.

Ook na de rust kwam al het gevaar bij de bezoekers van Bale. Na zijn wissel een kwartier voor tijd speelde Real werkelijk niets meer klaar.

Het slotoffensief van Huesca mocht er zeker zijn. Courtois stond in een schiettent, maar loste alles goed op. Een keer was het sluitstuk van Real toch geklopt, maar dan was er Carvajal nog om het leer op de lijn te keren.

Zonder te overtuigen en met wat geluk springt Real Madrid naar de vierde plaats in La Liga. Het volgt op vijf punten van leider Barcelona.

Bekijk de heerlijke 0-1 van Bale:

90+3' tweede helft
    90+3'
    Bij SD Huesca wordt de hoekschop genomen door Cucho. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    90+3'

Doelman Jovanovic gaat mee op de laatste corner van de wedstrijd. De bal wordt weggewerkt en het is Real die met de zege gaat lopen.
    90+2'
    Dani Carvajal (Real Madrid) helpt zijn doelman een handje en veegt de bal van de lijn.
    90+2'
    Christian Rivera (SD Huesca) haalt uit met zijn rechter...
    90+2'
    Hoekschop voor SD Huesca. Cucho trapt die naar de tweede paal.
    90+2'
    Redding van Thibaut Courtois (Real Madrid), die de bal al duikend kan pareren.
    90+2'
    Moi Gómez (SD Huesca) haalt uit met zijn rechter...
    90+2'

Bijna 1-1

Courtois moet alles uit de kast halen op de goede vrije trap. Op de corner die volgt wordt het sluitstuk van Real geholpen op de lijn door Carvajal.
    90+2'
    Huesca krijgt nog een vrijschop na een overtreding van Vazquez. Doet de thuisploeg er iets mee?
    90+1'
    Lucas Vázquez (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Serdar Gürler (SD Huesca).
    90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    90'
    Het is alle hens aan dek bij Real Madrid. Nog twee minuten toegevoegde tijd krijgt Huesca om de weg naar het doel te vinden.
    89'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jorge Pulido (SD Huesca) stond buitenspel.
    89'
    Een voorzet vanaf de flank blijft hangen voor het doel van Courtois. Cucho kan afdrukken, maar mikt huizenhoog over.
    88'
    Sergio Ramos (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Cucho (SD Huesca).