Real heeft VAR en 2 penalty's nodig om Levante op de knieën te krijgen

LaLiga EA Sports - speeldag 25 - 24/02/19 - 20:46
Roger
60'
Roger
1 - 1

Real Madrid heeft een moeizame zege geboekt in aanloop naar de dubbele Clasico. Op het veld van Levante had de Koninklijke twee strafschoppen nodig. Eerst merkte de VAR handspel van de thuisploeg op en bij 1-1 ging de bal opnieuw op de stip, al rook de val van Casemiro naar een schwalbe.

Een kwakkelend Real moest vertrouwen tanken met twee confrontaties met Barcelona voor de deur, maar dat is ondanks een zege op bezoek bij Levante toch niet helemaal gelukt. Levante speelde met open vizier en Real moest voor de rust vooral de paal bedanken. Het doelhout schoot Courtois tweemaal te hulp op schoten van Roger.

Ondanks een bleke eerste helft trok Real wel met een bonus de kleedkamer in. De VAR liet zich vlak voor de pauze gelden. De scheidsrechter in het busje had handspel opgemerkt in de zestien van Levante. Benzema zette de (terechte) penalty om: 0-1.

Maar Levante gaf zich niet gewonnen en bleef het Courtois moeilijk maken. De Belg kwam een paar keer prima uit de verf, maar op het uur moest hij zich toch gewonnen geven. Roger kreeg eindelijk zijn doelpunt. Hij wrong zich voorbij Nacho en mikte naar de verste hoek: 1-1.

Real leek op weg naar nieuw puntenverlies, maar een nieuwe strafschopfase bracht redding. Doukoure leek Casemiro aan te trappen, maar de Levante-spelers schreeuwden om de videoscheidsrechter. In de herhaling leek het inderdaad op een schwalbe, maar de bal ging toch op de stip. Bale werkte koeltjes af en vierde ostentatief niet. Een rode kaart voor Nacho in het slot kon de score niet meer beïnvloeden. Real trekt met 3 zuinige punten naar Barcelona voor de beker.

Bekijk de doelpunten uit de partij

90+3'

Einde: 1-2

Real gaat met de drie punten naar huis na twee strafschopdoelpunten.
90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Marco Asensio (Real Madrid), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+3'
De toegevoegde tijd tikt weg. Levante zal hier met lege handen moeten afdruipen.
90+3'
Gareth Bale (Real Madrid) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Cheick Doukoure (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luka Modric (Real Madrid).
90+1'

90'
Federico Valverde (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
89'
Nikola Vukcevic (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Vázquez (Real Madrid).
89'
Rood voor een bankzitter. De scheidsrechter houdt het gedrag langs de lijn nauwlettend in de gaten en geeft geel aan Rochina. Ook voor hem is het zijn tweede kaart en hij moet naar binnen.
88'
Levante UD
88'
Rober Pier (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thibaut Courtois (Real Madrid).
87'

Geen gelijkmaker!

De woede bij Levante blijft toenemen. Bij een nieuwe aanval bokst Courtois de bal maar halvelings weg. Er komt nog een rebound maar die wordt gekeerd op de lijn! De scheidsrechter had ook al gefloten want die had een fout gezien op de Belgische doelman.
87'

Rood voor Nacho

Real moet de slotfase overleven met 10. Nacho moet met een tweede gele kaart achter zijn naam gaan douchen. Brengt het zichzelf toch nog in de problemen?
86'
Real Madrid
86'
Vrije trap voor Levante UD. Nacho (Real Madrid) hield Raphael Dwamena vast en dat had de scheidsrechter gezien.
86'
Real moet deze zege over de streep trekken. Levante zal balen als een stekker want de thuisploeg verdient hier wel echt een punt.
84'
Real Madrid krijgt een vrije trap. Antonio Luna (Levante UD) haalde een tegenstander onderuit.