David Luiz
    86'
    David Luiz
    5 - 0

Chelsea heeft tegen rode lantaarn Huddersfield Town een 0 op 9 vermeden. Higuain en Hazard waren goed voor de eerste vier doelpunten. Luiz zette de forfaitscore op het bord.

Higuain opent zijn rekening in Premier League

Na de 0 op 6, waaronder de 4-0-pandoering tegen Bournemouth, was het vandaag zaak voor Chelsea om nog eens uit te pakken met een knalprestatie. Dat moest gebeuren tegen rode lantaarn Huddersfield.

En de eerste helft verliep meteen zoals gehoopt voor Chelsea-coach Sarri. Winteraanwinst Higuain opende zijn Premier League-rekening met een kanonskogel: 1-0.

Huddersfield gaf zich niet gewonnen en trok meerdere keren in de tegenaanval. Al mocht dat niet baten. De beslissende pass ontbrak telkens, kenmerkend voor een ploeg in die positie.

Net voor rust kreeg de thuisploeg een dubieuze strafschop toegewezen. Hazard liet het niet over zijn hart komen en vlamde de 2-0 genadeloos voorbij Lössl. Meteen goed voor de ruststand.

Hazard swingt weer helemaal

De tweede helft maakte Chelsea helemaal komaf met de bezoekers. Hazard legde de 3-0 binnen vanuit een enorm scherpe hoek, ook Higuain zag zijn tweede van de avond op een voortreffelijke manier binnenvliegen.

Huddersfield kon nadien geen vuist meer maken en telde de seconden tot het laatste fluitsignaal af. David Luiz maakte het Londense feestje compleet. Met z’n krullenbol stootte hij de forfaitscore op het bord.

Chelsea smeert Huddersfield zo zijn 18e (!) nederlaag van het seizoen aan. Zelf klimt het over Arsenal (dat morgen nog speelt) weer naar de vierde plek.

Het tweede doelpunt van Hazard

90+4'
    Bij Huddersfield Town wordt de hoekschop genomen door Alex Pritchard. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    90+4'

EINDE

Einde van de wedstrijd. Chelsea vermijdt een 0 op 9 en pakt uit met een spetterende prestatie tegen Huddersfield. Hazard en Higuain deden hun club opnieuw openbloeien.
    90+1'
    Callum Hudson-Odoi (Chelsea) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90+1'
    Hudson-Odoi wil indruk maken op zijn coach en probeert zelf. De invaller koos beter voor een pass richting Higuain, die beter gepositioneerd stond.
    90+1'

90+1'
    we krijgen 3 minuten extra tijd.
    86'

Doelpunt voor
    Chelsea

Willian (Chelsea) schildert een voorzet op het hoofd van David Luiz en die kopt de 5 - 0 tegen het net.
    86'
    Willian neemt de hoekschop voor Chelsea. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    86'

David Luiz stoot de 5-0 binnen

De forfaitscore staat op het bord. David Luiz kopt de 5-0 voorbij Lössl!
    84'

De 3-0 van Hazard

84'
    Mateo Kovacic (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    83'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Steve Mounié (Huddersfield Town) stond buitenspel.
    79'
    Bij Huddersfield snakken ze intussen al naar het laatste fluitsignaal. Chelsea speelt de bal lustig rond en zoekt nog een moment om het vijfde doelpunt in doel te leggen. Of kan de rode lantaarn nog voor een eerredder zorgen?
    77'
    76'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Willian (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.