1. 57' - Verv. Leroy Sané door Bernardo Silva
  2. 76' - Verv. Felipe Anderson door Grady Diangana
  3. 87' - Geel - Michail Antonio
Premier League - speeldag 28 - 27/02/19 - 21:00

Manchester City heeft gedaan wat het moest. Het morste met de kansen tegen West Ham United, maar had genoeg aan een strafschopdoelpunt van Agüero om in het spoor van Liverpool te blijven. Vincent Kompany en Kevin De Bruyne mochten de 90 minuten volmaken.

Manchester City - West Ham United in een notendop:

• Sleutelmoment: Manchester City grijpt de bezoekers bij de keel, maar schrikt op wanneer Carroll plots voor Ederson opduikt. De doelman van The Citizens voorkomt met een formidabele save een achterstand.
  • Man van de match: The Hammers werden 94 minuten lang achteruit geduwd, maar stonden een veldgoal niet toe. Fabianski en vooral Ogbonna gooiden zich voor elke poging van de thuisploeg.
  • Opvallende statistiek: Agüero was betrokken in 118 doelpunten in 119 PL-wedstrijd in het Etihad Stadium. Hij scoorde daarin 96 doelpunten en gaf 22 assists. Een wereldspits.

Hammers overleven als bij wonder hemelsblauwe furie

Leider Liverpool en eerste achtervolger City kwamen tegelijkertijd in actie op speeldag 28 van de Premier League. The Reds hadden nog een puntje voorsprong op The Citizens, een kloofje dat City maar wat graag wilde dichten. Kevin De Bruyne mocht nog eens starten voor de thuisploeg en nam zijn ploeggenoten, waaronder ook Vincent Kompany, van bij de start op sleeptouw.

Elf kansen voetbalde Manchester City bij elkaar in een furieus eerste halfuur. De tegenstander uit Londen kwam geen enkele keer in de buurt van Edersons doel. De Bruyne ondernam zelf een aantal schietpogingen en schotelde onder anderen Silva een panklare doelkans voor. Dat het halfweg nog 0-0 stond, mocht een wonder heten.

Agüero houdt City in het spoor van Liverpool

De tweede helft startte zoals de eerste. City greep West Ham opnieuw bij de keel, maar The Sky Blues schrokken zich een bult toen de bezoekers op een tegenaanval de beste kans van de wedstrijd versierden. Lanzini bediende Carroll aan de tweede paal, Ederson schudde een formidabele reflex uit zijn mouw. Niet evident na 50 minuten werkloos te moeten toekijken.

Hoewel de druk van de thuisploeg bleef aanhouden, kon City de aanvalsdrift niet omzetten in een doelpunt. Guardiola werd moedeloos van het eindeloze gebrei en rekende op invallers Sterling en Bernardo Silva om de deur open te beuken.

Het bleek de goede zet, want na amper een minuut op het veld versierde Bernardo Silva een strafschop na een lichte overtreding van The Hammers. Agüero stuurde Fabianski de verkeerde kant uit en tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Een doelpunt dat achteraf broodnodig bleek om de druk op Liverpool hoog te houden, want The Reds wonnen in eigen huis met 5-0 van Watford.

22:52
90+5'

Einde partij!

Afgelopen! Man City boekt een zuinige zege tegen West Ham. Agüero maakte het enige doelpunt vanaf de stip. Ook Liverpool won, de kloof blijft dus 1 punt.
90+2'
Michail Antonio (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin De Bruyne (Manchester City).
90+2'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Kevin De Bruyne (Manchester City) stond buitenspel.
90+2'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Phil Foden (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'
90+1'
De City-supporters raken geërgerd. Gundogan staat helemaal alleen voor Fabianski, maar kiest voor een tikje opzij. De thuisploeg wil het allemaal te mooi doen en verkwanselde zo al een paar prima kansen.
90+1'

89'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin De Bruyne (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
89'
De slotminuten zijn ingegaan. De Bruyne bespeurt Foden op links, Fredericks steekt er nog een voet tegen.
88'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Michail Antonio (West Ham United) stond buitenspel.
87'
87'
De ref grijpt in: Michail Antonio (West Ham United) deelde een duw uit.
86'
Michail Antonio (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
85'
Een derde hattrick op een rij in The Etihad zit er niet in voor Agüero, Guardiola wisselt hem voor Foden.
82'
Fredericks loopt zijn flank af en lepelt zijn voorzet op het dak van het doel van Ederson. De supporters van City laten merken dat ze de voorsprong wat magertjes vinden.