45+3'
Sergio Agüero
1 - 3
45+3'

Na de 0 op 6 in deze eindejaarsperiode heeft Manchester City aangeknoopt met de zege. De Engelse landskampioen won op de 20e speeldag bij Southampton. Dankzij de driepunter springt City over Tottenham naar de 2e plaats in de Premier League. Donderdag staat de topper tegen leider Liverpool op het programma.

Zonder De Bruyne, met Kompany

Na de nederlaag in Leicester (2-1) veranderde Pep Guardiola zijn team op maar liefst 5 plaatsen. Kevin De Bruyne zat zelfs niet op de bank, hij zou een pijntje hebben, Vincent Kompany speelde dan weer zijn eerste competitiewedstrijd in 4 weken.

Hij zag de Silva's City meteen op rozen zetten. Na een een-tweecombinatie met Mahrez bediende Bernardo Silva naamgenoot David Silva. De Spanjaard nam de 45 in dank aan, een aanval uit het boekje.

De bezoekers waren baas in Southampton, maar balverlies van Zintsjenko brak hen zuur op. De aanvoerder van Southampton dreef de bal op en ramde de 1-1 hoog in doel.

Niet veel later leek Zintsjenko weer in de fout gegaan, maar de referee vond zijn zetje geen penalty waard. De thuisfans waren woest en dat zou niet beteren. Op slag van rust ging het snel van 1-1 naar 1-3.

De tweede helft was overbodig. Met bij momenten 80 procent balbezit speelde City de wedstrijd beheerst uit. Donderdag zal de titelverdediger in de Premier League meer tegenstand ondervinden. Dan komt Liverpool op bezoek in Manchester. De leider telt 7 punten meer dan City, dat het nieuwe jaar ingaat als nummer 2.

Vincent Kompany
Vincent Kompany speelde zijn eerste competitiematch sinds 4 december.

90+4'

Einde: 1-3

Na een overbodige tweede helft beëindigt Manchester City 2018 met een 3-1-zege op het veld van Southampton. Donderdag is er de topper tegen Liverpool.
90+1'

90+1'
Shane Long (Southampton) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90'
Aymeric Laporte (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Shane Long (Southampton).
89'
City doodt de tijd en speelt de bal rond.
86'
85'

Southampton met man minder

Höjbjerg haalt het einde van de wedstrijd niet. Hij vliegt op de rechterenkel van Fernandinho en mag gaan douchen. De Braziliaan wipt net op tijd op en maakt zich flink boos op de roekeloze Deen.
85'
Manchester City krijgt een vrije trap. Pierre-Emile Højbjerg (Southampton) haalde Fernandinho onderuit.
83'
83'

"Campeones, campeones!"

De meegereisde fans van Manchester City dromen opnieuw van de titel.
83'
Jan Bednarek (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Danilo (Manchester City).
82'
Southampton probeert het tevergeefs vanuit de tweede lijn. Ederson kent geen moeite met hen banaanschot van Höjbjerg.
81'
De poging wordt gered door Ederson (Manchester City), die geen rebound weggeeft.
81'
Pierre-Emile Højbjerg (Southampton) haalt uit met zijn rechter...
81'
Bij Southampton wordt de hoekschop genomen door James Ward-Prowse. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
80'
Vrije trap voor Southampton. Gabriel Jesus (Manchester City) hield Mohamed Elyounoussi vast en dat had de scheidsrechter gezien.