Willian
57'
Willian
2 - 1

In de Premier League heeft Chelsea een wisselvallig parcours voor eigen volk afgesloten met een overwinning. Tegen Newcastle werd het vooral voor de pauze in de problemen gebracht. Twee mooie goals stelden de drie punten veilig: 2-1. Eden Hazard leverde de assist voor de winning goal, zijn 10e assist van het seizoen.

De vorige thuismatchen in de competitie waren op een sisser uitgedraaid voor Chelsea: 0-1 tegen Leicester en 0-0 tegen Southampton.

De thuisploeg had begrepen dat het vanavond uit een ander vaatje moest tappen en zat na 9 minuten al op rozen. Een geweldige lange bal van David Luiz bereikte Pedro, die met een lob de 1-0 op het bord lepelde.

Chelsea zat in een zetel, maar die sofa was blijkbaar iets te comfortabel. De thuisploeg liet zich in slaap wiegen en Newcastle schoof mondjesmaat op. Die goeie wil werd kort voor de pauze beloond. Clark knikte een hoekschop krachtig binnen.

Een verdiende tegentreffer, maar dat was ook nagenoeg het laatste wapenfeit van Newcastle in de match. Willian had voor de rust Chelsea weer op voorsprong kunnen brengen, maar deed dat uiteindelijk net voor het uur.

Hazard hield enkele mannetjes aan de praat en vond Willian, die met een heerlijke krul overhoeks de 2-1 in doel legde. Newcastle had niets in de pap te brokken, al sleepte een pover Chelsea zich uiteindelijk ook naar het laatste fluitsignaal.

De 1-0 van Pedro op aangeven van David Luiz

90+5'

Afgefloten!

Einde verhaal: Chelsea kan nog eens winnen voor eigen volk. Na de pauze kon Newcastle geen vuist meer maken. Ze blijven in de stand onder de rode lijn hangen.
90+4'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Matt Ritchie (Newcastle United), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+4'
David Luiz schreeuwt zijn ploegmaats toe, want Ritchie kreeg in de laatste minuut nog een mooie schietkans. De bezoekers puren er nog een corner uit.
90+2'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Willian (Chelsea) stond buitenspel.
90+2'
Sean Longstaff (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jorginho (Chelsea).
90+1'

90+1'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Willian (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'
We krijgen 4 minuten extra tijd.
88'
Christian Atsu (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Callum Hudson-Odoi (Chelsea).
87'

Wissel Hazard

De match van Eden Hazard zit erop. Het was een bleke wedstrijd, maar met een assist voor de 2-1 deed hij toch zijn duit in het zakje. Al was het zeker geen binnentikker voor Willian, die een perfecte plaatsbal uit zijn rechter toverde.
86'
Met de moed der wanhoop trekken de bezoekers toch naar voren. Rondon wordt nog eens in stelling gebracht, zijn kopbal gaat niet zo ver naast.
86'
Salomón Rondón (Newcastle United) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Callum Hudson-Odoi (Chelsea) stond buitenspel.
82'
81'
De druk van de bezoekers levert ook een schotje op, maar voor Ritchie moet het iets te snel gaan. Met een dubbele wissel gooit Benitez nog wat troeven op tafel.