54489

za 20 april 2019 17:55
    1. 90+3' - Geel - Raheem Sterling
    Premier League - speeldag 35 - 20/04/19 - 13:32

Manchester City heeft zijn revanche beet op Tottenham en wint thuis met het kleinste verschil, maar het zag ook Kevin De Bruyne net voor rust uitvallen. City springt door de overwinning opnieuw over Liverpool naar de eerste plaats in de Premier League.

Furieuze start City, De Bruyne blesseert zich

Na de spectaculaire uitschakeling in de kwartfinales van de Champions League van woensdag zon Manchester City op revanche in de competitiematch tegen Tottenham. Voor beide teams staat er dan ook nog heel wat op het spel: City strijdt om de Engelse titel met Liverpool, en Tottenham moet Arsenal, Chelsea en Manchester United zien af te houden met oog op de CL-tickets voor volgend seizoen.

Net als woensdag startte de match furieus, met City-boeman Son die flink dolde met de Tottenham-verdediging en de vuisten van Ederson teisterde. De thuisploeg reageerde meteen, en hoe: man van de match Bernardo Silva gleed als een paling voorbij Vertonghen en schilderde zijn voorzet op de kruin van Aguëro. De Argentijn legde onzelfzuchtig terug op Foden, die z'n 1e goal in de Premier League maar binnen te duwen had.

Tottenham moest lang bekomen van dat vroege tegendoelpunt, bij Manchester City volgden de aanvalsgolven elkaar op, maar de efficiëntie ontbrak. Het uitvallen van City-draaischuif  Kevin De Bruyne beknotte de aanvallende impulsen van de thuisploeg. Tottenham-sluitstuk Gazzaniga werd niet meer bedreigd: 1-0 bij de rust.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien, met City die het balbezit opeiste, en een mak Tottenham dat achterover leunde en loerde op de  counter. Sterling én Lucas Moura hadden nog een doelpunt aan de voet, maar de stand bij de rust veranderde uiteindelijk niet meer. Door de winst springt City over Liverpool naar de leiderspositie, Tottenham moet hopen op misstappen van de concurrentie om z'n plek in de top 4 te behouden.

15:25

Einde wedstrijd

Manchester City wint met het kleinste verschil van Tottenham. De thuisploeg scoorde al na 5 minuten, maar de euforie verstomde wat later toen Kevin De Bruyne met een blessure het veld moest verlaten. In de tweede helft maakten zowel City als Tottenham nog aanspraken op een doelpunt, maar de efficiëntie bleef achterwege. City springt zo weer over Liverpool naar de eerste plaats.
    90+3'

Sterling

Sterling is serieus opgefokt, want de Engelse middenvelder wil opnieuw een robbertje vechten: nu met Jan Vertonghen. Scheids Oliver vindt het welletjes en presenteert Sterling én sterke Jan een geel karton.
    90+3'
    Fernandinho (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Danny Rose (Tottenham Hotspur).
    90+3'
    90+1'
    Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    90+1'

90'

Vier minuten

Terwijl de speaker de vier minuten extra tijd omroept, staan kemphanen Moura en Sterling even neus tegen neus. Scheids Oliver haalt beide heren snel uit elkaar.
    90'

Slotoffensief Tottenham

De bezoekers gaan toch nog op zoek naar de 1-1, maar de efficiëntie blijft wel achterwege. Danny Rose mag vrij aanleggen, maar kraakt zijn schot volledig.
    90'
    Ilkay Gündogan (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Moura (Tottenham Hotspur).
    89'
    Danny Rose (Tottenham Hotspur) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    88'

Eerste gele kaart van de match

En het mag geen verrassing heten dat die eer Tottenham-middenvelder Wanyama te beurt valt. De invaller toonde zich van in het begin van zijn invalbeurt agressief en geprikkeld, en krijgt nu wat hij al een tijdje verdiende.
    87'
    Oleksandr Zinchenko (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juan Foyth (Tottenham Hotspur).
    86'
    Victor Wanyama (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fernandinho (Manchester City).
    85'
    Manchester City-coach Guardiola haalt (de voorlopige) matchwinnaar Phil Foden naar de kant. Met de ervaring van David Silva wil Guardiola de bal wellicht nog wat meer in de ploeg houden.
    84'

David Silva

Met een brede grijns -en met blote bast- gaat David Silva opnieuw op de bank zitten bij City. Komt de Spanjaard zijn team vandaag nog vervoegen?
    82'
    Raheem Sterling (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    81'
    Met nog tien minuten op de klok ontwikkelt Tottenham toch weer wat druk. Moura en Eriksen viseren het doel van Ederson, maar beide schoten worden afgeblokt. Wat kan Tottenham nog?