Gabriel Jesus
1 - 3
90'

Manchester City heeft geen steek laten vallen in de titelstrijd. De uitstap naar Crystal Palace was lang een gezondheidswandeling, maar werd op het einde toch nog een nagelbijtertje voor Pep Guardiola en zijn spelers. Drie Belgen maakten het mee vanaf de eerste rij.

Alleen de drie punten waren belangrijk voor City. Dat bleek uit het tempo dat de bezoekers ontwikkelden en dat bleek uit de reacties van Pep Guardiola. De generaal van City zette Kompany en De Bruyne in de basis. Ze keken Benteke in de ogen. Batshuayi zat op de bank en zou daar een hele match blijven.

Crystal Palace koos meteen voor de loopgraven. City toonde te weinig tempoversnellingen om door dat pantser te raken. Een zeldzame, maar enorme kans werd door Sterling gemist en dat frustreerde Guardiola duidelijk. Op een snelle tegenaanval ging het beter. Twee Belgen speelden daarbij een hoofdrol. Kompany won zijn duel tegen Schlupp. De Bruyne lanceerde met een heerlijke dieptepass Sterling en die maakte het op zijn beurt knap af.

Een uur lang leek Palace zich gewoon bij de nederlaag neer te leggen. Toen Sterling de 0-2 maakte, zagen we een eerste glimlach bij Guardiola, maar het lachen zou hem snel vergaan. Milivojevic scoorde tegen met een vrije trap door de muur van City in de 81e minuut.

De spanning was terug. Guardiola verkrampte net niet, gooide een extra verdediger in de strijd en was pas gerustgesteld toen Jesus op de counter de 1-3 maakte. De assist kwam andermaal van De Bruyne.

De assist van De Bruyne voor de 0-1 van Sterling

90+3'
Christian Benteke (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raheem Sterling (Manchester City).
90+2'

Guardiola juicht, City wint verdiend van Crystal Palace. De late tegengoal van Milivojevic maakte het wel nog spannend in de tweede helft. Liverpool is nu aan zet.
90+1'

90'

Jesus maakt het werk af

Jesus maakt het werk helemaal af. Op de counter levert De Bruyne zijn tweede assist af. Jesus heeft al veel moeilijkere goals gemaakt. Maar in de herhaling zien we wel dat de Braziliaan nipt buitenspel stond.
90'

Gabriel Jesus (Manchester City) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 1 - 3.
1-3
90'
Gabriel Jesus (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90'
City doet alles om tijd te winnen. Jesus blijft wat talmen aan de cornervlag. Palace probeert wel, maar grote kansen zijn er niet.
89'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin De Bruyne (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
84'
Raheem Sterling (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
83'

Extra spits bij Palace

De thuisploeg zet nog alles op alles. Middenvelder McArthur moet baan ruimen voor Sako. City gaat het omgekeerde doen. Stones staat klaar. We vermoeden voor een middenvelder.
82'

De aansluitingstreffer !!!

Het kunnen nog 10 spannende minuten worden. Milivojevic vindt een gaatje in de muur van City. Het staat 1-2.
81'

Crystal Palace straft de fout genadeloos af: Luka Milivojevic toont zijn gave traptechniek en schiet de vrije trap in doel.
vrije trap
1-2
80'
Meyer forceert een vrije trap met een dribbel tussen 4 City-spelers. Bijna was het een penalty, maar de fout is net buiten het strafschopgebied. Levert het iets op?
80'
Ilkay Gündogan (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
79'
Kevin De Bruyne (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
79'
Ilkay Gündogan neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
Christian Benteke (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ilkay Gündogan (Manchester City).