1. 55' - Doelpunt - Anthony Martial (1 - 1)
  2. 90+6' - Doelpunt - Ross Barkley (2 - 2)
Premier League - speeldag 9 - 20/10/18 - 13:30
90+6'
Ross Barkley
90+6'
2 - 2

Chelsea is aan een eerste competitienederlaag ontsnapt. De Londenaren dicteerden in grote lijnen de topper tegen Manchester United, maar konden pas in de absolute slotfase een 1-2-achterstand uitwissen.

De eerste helft op Stamford Bridge had weinig om het lijf. Chelsea zocht al snel de 1-0 - veel meer dan United de 0-1, maar botste aanvankelijk op een stevige rode muur.

Eden Hazard, samen met Romelu Lukaku de enige Belg op het veld, moest enkele schoppen en beuken incasseren. Zo probeerde United de dribbelvaardige spelbepaler uit beeld te houden. Maar met een actie die in corner eindigde, lag Hazard toch aan de basis van de openingstreffer.

Die hoekschop was best samen te vatten als een staaltje Comedy Capers: Pogba moest Rüdiger in de gaten houden, maar de Fransman stond ogenschijnlijk te slapen en liet de Duitse verdediger de 1-0 in doel knikken.

United blonk ook in het restant van de eerste helft uit in fysieke en mentale afwezigheid. De balverhouding 63% - 37% sprak boekdelen.

Martial ontbindt zijn duivels

Na de rust veranderde het spelbeeld. Een paar Londense prikjes mondden uit in de op dat moment ietwat onverwachte gelijkmaker van Martial. De Fransman keilde een carambole tegen het net: 1-1 na 55 minuten.

United zette een tandje bij, zonder dat Chelsea écht moest wijken. Toch werd het 1-2 toen de bezoekers vanaf hun eigen helft een aanval op gang brachten. Mata zette Luiz op kinderlijk eenvoudige wijze in de wind en uiteindelijk belandde de bal bij Martial, die José Mourinho met zijn tweede van de dag een delirium bezorgde.

Met nog een kwartier voor de boeg was het plots alle hens aan dek bij Chelsea. Het was zoeken en tasten bij de Londenaren, maar in de laatste van 6 extra minuten lukte het toch. Luiz kopte staalhard tegen de paal en na de rebound van Rüdiger kwam de bal voor de voet van Barkley, die niet meer miste: 2-2 en einde verhaal.

Tweets:

90+10'

Einde: 2-2

Ref Dean fluit een einde aan de wedstrijd.
90+10' tweede helft
90+9'

Weer voetbal

United heeft opnieuw afgetrapt. Nog enkele seconden...
90+8'

Ruzie

Na de gelijkmaker is er een opstootje ontstaan tussen de staf van beide ploegen. José Mourinho veert boos op na de uitbundige vieringen bij Chelsea en moet gekalmeerd worden. Het spel ligt nog altijd stil.
90+6'

2-2!

Toch keert Chelsea nog terug. In de absolute slotminuut maakt Barkley er van dichtbij 2-2 van na een kopbal tegen de paal van Luiz en de rebound van Rüdiger die via De Gea bij Barkley komt. Zo krijgt Chelsea toch nog loon naar werken.
90+6'

Ross Barkley (Chelsea) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken.
Chelsea
2-2
90+6'
Redding van David De Gea (Manchester United), die de bal al duikend kan pareren.
90+6'
De voorzet komt tot bij Antonio Rüdiger (Chelsea). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+6'
Pech voor Chelsea, want het schot van David Luiz strandt op de paal.
90+6'
De spelers van Manchester United halen opgelucht adem: de kopbal van David Luiz belandt op de paal.
90+5'
Andreas Pereira (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marcos Alonso (Chelsea).
90+4'
Nog 2,5 minuut: Hazard forceert een schot vanaf de linkerkant. Zijn knal zoeft ver over.
90+4'
Eden Hazard (Chelsea) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Het blijft uitkijken voor de counters van United. De bezoekers prikken venijnig tegen en doen alles om de 3 punten mee naar Manchester te nemen.
90+4'
Chelsea krijgt een vrije trap. Alexis Sánchez (Manchester United) haalde een tegenstander onderuit.
90+2'
De fans van Chelsea willen een penalty na een duel tussen Giroud en Lindelöf. De Fransman heeft de val echter volledig aan zichzelf te wijten. Terecht geen strafschop.