1. 54' - Doelpunt - Bernardo Silva (2 - 0)
  3. 83' - Doelpunt - Riyad Mahrez (4 - 0)
Premier League - speeldag 9 - 20/10/18 - 16:00
83'
Riyad Mahrez
83'
4 - 0

Manchester City heeft een doelpuntenfestijn georganiseerd om de terugkeer van Kevin De Bruyne te vieren. Burnley kreeg vijf stevige tikken van de nieuwe leider in de Premier League.

Na twee maanden blessureleed mocht Kevin De Bruyne eindelijk weer plaatsnemen op de bank van Manchester City. 90 minuten zou nog te zwaar zijn voor de Rode Duivel, maar een invalbeurt zou Guardiola hem wel gunnen.

Ook zonder de Belgische dribbelkont vond City na een kwartier al een barst in de afweergordel van Burnley. Agüero had er wel drie kansen voor nodig, maar de voorzet van David Silva hoefde hij maar binnen te tikken.

Riyad Mahrez, die op een wolk speelde, probeerde nog aan te dikken voor de rust, maar het verdedigende plannetje van Burnley-coach Sean Dyche werkte. Enkel Agüero kwam nog op de poort bonken, maar liet zijn 150ste goal in de Premier League onbegrijpelijk missen.

Manchester City toont klasse na de pauze

Manchester City kwam wat vinniger uit de kleedkamers en dat leverde meteen op. Sané smeekte om een strafschop en iedereen keek naar de scheidsrechter, ook de Burnley-defensie. David Silva liet zich niet afleiden en schotelde zijn naamgenoot de 2-0 voor.

Burnley was van slag, Fernandinho profiteerde nog geen minuut later met een heerlijke knal in de hoek. Met drie rozen op het scorebord besloot Guardiola om De Bruyne onder luid gejuich tussen de lijnen te gooien.

Bij Burnley zakte de moed naar de schoenen, Manchester City duwde niet meer door, maar pakte wel uit met enkele klasseflitsen. Mahrez bekroonde zijn puike wedstrijd met een prachtig doelpunt in de winkelhaak. Sané maakte het comeback-feestje van De Bruyne compleet met de forfaitscore.

90+4'

Manchester City viert de terugkeer van Kevin De Bruyne met een klinkende 5-0-overwinning tegen Burnley. Na rust volgden er nog vier klasseflitsen van de Cityzens.
90+3'
Burnley moet nog een halve minuut volhouden. Manchester City heeft een klinkende zege op zak.
90+1'

90'

Forfaitscore

Burnley laat de kopjes hangen en betaalt dat cash. Joe Hart mag een vijfde keer een bal uit zijn netten vissen na een eenvoudige intikker van Sané.
89'
Ashley Westwood (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Phil Foden (Manchester City).
88'
Manchester City trekt nog eens naar het front, maar Kompany kan de bal niet binnenhouden. De Belgische verdediger heeft toch niet zijn meest gelukkige wedstrijd achter de rug.
87'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Riyad Mahrez (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
87'
Phil Foden (Manchester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'

Krul van Mahrez

Net als een inval lijkt te mislukken, krijgt Mahrez net iets te veel ruimte. Hij schildert de bal nagenoeg perfect in de winkelhaak. Wat een doelpunt!
83'

Doelpunt voor

Riyad Mahrez (Manchester City) scoort met zijn linkervoet. Het staat 4 - 0.
83'
James Tarkowski (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aymeric Laporte (Manchester City).
82'
Bij Burnley is de moed al lang in de schoenen gezakt. Manchester City hoeft niet veel moeite meer te doen en houdt het dan ook op een gezapig tempo.
82'

Wat bezielt Sané?

Het licht gaat even uit bij Leroy Sané. De Duitse aanvaller revancheert zich op Lowton met een smerige trap op de kuiten. Scheidsrechter Moss moet bemiddelen met een gele kaart.
82'
Phil Foden (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Charlie Taylor (Burnley).
81'
81'
Leroy Sané (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Matthew Lowton (Burnley).