Premier League - speeldag 1 - 11/08/18 - 13:30
Joselu
11'
Joselu
1 - 1

Tottenham heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen gewonnen. Op het veld van Newcastle volstonden twee doelpunten van Vertonghen en Alli. Newcastle kwam nog dichtbij, maar stuitte op een uitstekende Lloris.

Bekijk het doelpunt van Vertonghen

Vertonghen opent de score voor Tottenham

Wat een begin van de eerste helft, met Jan Vertonghen in de hoofdrol. De Rode Duivel zette Tottenham al vroeg op voorsprong na een millimetergoal. De 9 millimeter was met het blote oog niet te zien, maar de doellijntechnologie gaf aan dat het wel degelijk een doelpunt was.

Newcastle was niet onder de indruk en trok meteen in de tegenaanval, met succes. Joselu werd perfect aangespeeld voor het doel van Lloris. De Fransman was kansloos: 1-1. Na de gelijkmaker kregen beide teams nog enkele kansen, maar uiteindelijk was het Alli die Newcastle opnieuw op achterstand zette.

Hij zorgde voor het derde kopbaldoelpunt uit de wedstrijd, op een uitmuntende voorzet van Aurier. Met de rust in zicht haalden beide ploegen de voet wat van het gaspedaal en stevende de eerste helft af op een 1-1-tussenstand.

Alli
Alli zorgde voor het beslissende doelpunt.

Newcastle zoekt, maar heeft geluk niet aan z'n zijde

Ook na de rust kwamen de spelers vol aanvallende intenties uit de kleedkamers. Aanvankelijk ook Tottenham, maar het was toch Newcastle dat de beste kansen opstapelde.

Maar het geluk stond niet aan de zijde van de thuisploeg. Diamé vlamde een afstandsschot met z'n linker pal tegen de deklat, Kenedy vergat oog in oog met Lloris af te werken en ook de ingevallen Rondon mocht geen feestje bouwen, want ook zijn poging belandde tegen de deklat.

Tottenham had het de tweede helft flink lastig en besloot uiteindelijk om Moussa Dembélé het veld op te sturen. Met resultaat, want nadien kenden de bezoekers rustigere minuten en een betere balcirculatie. Newcastle verdiende misschien wel een punt, maar Tottenham hield stand en nam meteen zijn eerste driepunter van het seizoen.

9 millimeter was voldoende voor de Rode Duivel

"Blij met de eerste van vele zeges en doelpunten"

90+6'

Einde wedstrijd

Veel kansen voor Newcastle na de rust, maar geen goals meer. Vertonghen en Alli schenken Tottenham de driepunter. Newcastle kwam meermaals dichtbij de gelijkmaker en verdiende nog een goal, maar het geluk stond aan de zijde van de bezoekers.
90+6'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Christian Atsu (Newcastle United) stond buitenspel.
90+4'
90+4'
Mohamed Diamé (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'
Yedlin blijft op de grond liggen nadat hij verkeerd is terechtgekomen met z'n knie. Hij heeft verzorging nodig, maar de drie wissels bij Newcastle zijn reeds opgebruikt.
90+1'

89'
Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kenedy (Newcastle United).
85'
Salomón Rondón (Newcastle United) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen.
85'
Salomón Rondón (Newcastle United) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'

Opnieuw is de deklat spelbreker voor Newcastle

Weer geen gelijkmaker voor Newcastle. Shelvey speelt invaller Rondon perfect aan, die het dan maar probeert. Vertonghen zit er nog tussen en de bal vliegt tegen de deklat. Het geluk lijkt niet aan de zijde van de thuisploeg te staan.
82'
Jonjo Shelvey neemt de hoekschop voor Newcastle United. Hij dropt de bal centraal voor doel.
82'
De tijd begint te dringen voor de thuisploeg. Als het nog een puntje wil sprokkelen, zal het toch nog eens in actie moeten komen. Nog 8 minuten op de klok.
80'
Jonjo Shelvey (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dele Alli (Tottenham Hotspur).
78'
Jamaal Lascelles (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
78'
Salomón Rondón (Newcastle United) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
76'
De keuze om Dembélé het veld op te sturen lijkt de juiste te zijn. Tottenham beleeft rustigere minuten, al zet Newcastle nog wel steeds hoge druk.