za 15 september 2018 19:53
    1. 54' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
    2. 74' - Verv. Raheem Sterling door Riyad Mahrez
    Premier League - speeldag 5 - 15/09/18 - 16:01

Manchester City heeft zonder problemen Fulham opzij gezet in eigen huis. De promovendus keek na 2 minuten al tegen een achterstand aan en kwam die tik nooit meer te boven. City blijft dankzij een nieuwe eenvoudige zege in het spoor van leider Liverpool met 13 op 15.

Fulham komt nooit in het stuk voor

City kon niet beter beginnen aan de wedstrijd. Na amper 97 seconden lag de bal een 1e keer in het doel. Sané, voor het eerst in de basis bij City dit seizoen, had de strakke voorzet van Fernandinho maar binnen te tikken van dichtbij.

Niet veel later stormde Sterling alleen op Fulham-goalie Bettinelli af. Met de vingertoppen hield die de Engelsman van de vroege 2-0.

Die dubbele voorsprong kwam er 2 City-aanvallen later toch. Silva kwam met wat geluk in balbezit voor de kooi van Bettinelli en ramde het leer van dichtbij in het dak van het doel.

Het antwoord van Fulham kwam er niet echt. Schürrle probeerde tot 3 keer toe Ederson te verschalken met een afstandsschot, de Braziliaan liet zich niet verrassen. De beste kansen waren voor de rust nog voor Sterling en Sané, maar 2x lag Bettinelli in de weg.

De 2e helft begon net als de 1e met een vroeg doelpunt. Nu had City 98 seconden nodig om de bal in doel te deponeren. Sterling werkte beheerst af.

Daar bleef ook bij na een wel heel flauwe en trage 2e helft. Dankzij de zege volgt City op 2 punten van leider Liverpool met 13 op 15.

Het doelpunt van Sané:

90+3'

De overwinning van City kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Integendeel. Na amper 98 seconden spelen zette Sterling de 3-0 op het bord. City blijft zo in het spoor van leider Liverpool met 13 op 15.
    90+3'

Eindelijk Mitrovic

Het heeft lang geduurd, maar in de 93e minuut laat Mitrovic dan toch eens zijn klasse zien. Ederson gaat goed plat op de plaatsbal van de Serviër.
    90+3'
    Ryan Sessegnon neemt de hoekschop voor Fulham. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    90+3'
    Redding van Ederson (Manchester City), die de bal al duikend kan pareren.
    90+3'
    Aleksandar Mitrovic (Fulham) haalt uit met zijn rechter...
    90+2'
    Riyad Mahrez (Manchester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+2'
    Floyd Ayité (Fulham) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90+1'
    Kyle Walker (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+1'

90'
    89'
    De eerste kans van Fulham in de tweede helft is een feit. Ayité komt met de bal aan de voet naar binnen en haalt uit. Ederson kan laten lopen.
    88'
    Floyd Ayité (Fulham) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    88'
    De wedstrijd is al even gespeeld, maar toch wil invaller Mahrez zich nog eens laten zien. Hij stuit op zijn verdediger.
    83'
    André Schürrle (Fulham) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    82'

Nonchalant City

Jesus duikt goed door de buitenspelval op een goede lange bal. Hij houdt de bal goed bij, is niet egoïstische en legt panklaar voor Bernardo Silva. De Portugees verprutst de aanval vervolgens en knalt het leer in de tribunes.