4. 82' - Verv. Mateo Kovacic door Ross Barkley
  5. 87' - Geel - Álvaro Morata
  6. 89' - Verv. Richarlison door Dominic Calvert-Lewin
Premier League - speeldag 12 - 11/11/18 - 15:16

Chelsea is thuis niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel tegen Everton. Vooral na de rust was de thuisploeg niet efficiënt. Eden Hazard, die voor het eerst in 3 weken nog eens 90 minuten op het veld stond, speelde een sterke 2e helft, maar kon ook geen gaatje niet vinden.

Chelsea-Everton in een notendop:

• Sleutelmoment: Na 10 seconden in de 2e helft biedt Hazard Morata de 1-0 aan, maar Pickford redt.
  •   Man van de match: Bij Chelsea komt Hazard in aanmerking, maar wij gaan voor Pickford, want de Everton-doelman stopte heel wat af.
  • Opvallend: Chelsea-coach Maurizio Sarri heeft een record beet: als eerste coach blijft hij ongeslagen in zijn 1e 12 Premier League-duels. De Italiaan (ex-Napoli) deelde het record met de legendarische Frank Clark (Nottingham Forrest), maar stak hem vandaag voorbij.

Rug van Hazard houdt het 96 minuten vol

Chelsea was vooraf gewaarschuwd. Everton had 4 van zijn 5 vorige competitieduels gewonnen, enkel Manchester United was te sterk. Maar wilde het team van Sarri in het spoor blijven van Liverpool, dat over City naar de leiding sprong, moesten Hazard en co best winnen.

Voor Hazard was er goed nieuws. Zijn rugproblemen lijken achter de rug. Voor het eerst sinds de 2-2 tegen United op 20 oktober stond de Belg nog eens aan de aftrap in de competitie. Hij speelde al eens een halfuur en een uur, maar maakte vandaag de wedstrijd vol.

Paal en Pickford houden Chelsea van een goal

De 2 teams tastten elkaar de hele eerste helft af. Er viel maar 1 bal tussen de palen te noteren: Pickford redde de geweldige volley van Alonso.

Na de rust moest Chelsea uit een ander vaatje tappen en het deed dat ook: na amper 10 seconden had Morata de 1-0 aan zijn voet. Hij tikte een voorzet van Hazard naar de eerste paal, maar de Everton-doelman zat er nog net goed bij.

Pickford zou een hoofdrol spelen. Hazard en Willian vonden elkaar goed, maar Morata was een beetje ongelukkig in zijn positiespel. De Spanjaard wou een penalty, maar die wuifde de ref weg. Wat later koos Willian - schitterend op weg gezet door Hazard - om Morata niet aan te spelen, maar zijn eigen kans te gaan. De bal ging centimeters naast.

Ook Hazard ging resoluut voor een doelpunt, maar 2 keer botste hij op Pickford. Eerst bij een trap vanaf de 16, wat later na een wervelende dribbel, waarbij de bal via een Everton-been in doel leek te caprioleren. Maar dat was zonder de bezoekende doelman gerekend. Nog voor halfweg de 2e helft trapte Alonso nog eens op de paal.

Everton kon daar maar 1 schot van Sigurdsson tegenover plaatsen en dacht naarmate de match vorderde alleen maar aan verdedigen. Het had wel geluk dat Bernard op het veld mocht blijven na een hoofdbeweging naar Rüdiger.

20 minuten voor het einde brak Morata toch de ban, maar zijn goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Een poging van Hazard ging tot slot voorlangs. Zo bleef het 0-0. Chelsea blijft 3e op 2 punten van Liverpool en 1 punt van City, dat nog United bekampt.

Sarri: "Graag record geruild voor 3 punten"

Sarri zat met gemengde gevoelens na de wedstrijd. De Italiaan was heel trots op zijn record: ""Ik wil de club, mijn spelers en mijn staf daarvoor bedanken. Al had ik vandaag graag dat record ingeruild voor de 3 punten."

Over de eerste 25 minuten was Sarri niet tevreden: "We speelden veel te traag en konden helemaal niet gevaarlijk zijn. Na de rust ontbrak het ons wat aan geluk. Toen speelden we wél op een andere snelheid en intensiteit."

De Italiaan vond wel dat zijn team iets minder scherp leek in de laatste 3 matchen, met minder scoringskansen. "Dat lijkt misschien een klein probleem, maar het gaat maar om een heel korte periode."

90+6'

Einde: 0-0

Hazard - 90 minuten op het veld - wint een kopduel en Chelsea wil nog een corner, maar Friend fluit af. Chelsea laat thuis 2 punten liggen tegen Everton. Het had de kansen, maar was niet efficiënt genoeg. Everton mag blij zijn met het punt.
90+6'
Ross Barkley (Chelsea) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
90+6'

Vrijschop van laatste kans

In de 96e minuut kan Chelsea nog 1 keer de bal voor het doel gooien.
90+6'
André Gomes (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marcos Alonso (Chelsea).
90+3'
N'Golo Kanté (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ademola Lookman (Everton).
90+3'

Everton neemt zijn tijd

Chelsea valt te onverhoeds aan en verliest te makkelijk de bal. Everton is een meester in het tijd rekken. Alles kan nu niet lang genoeg duren.
90+2'
90+1'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Álvaro Morata (Chelsea) stond buitenspel.
90+1'

90'
90'

Slotminuut

Er zullen nog enkele minuten bijkomen, maar de tijd dringt voor Chelsea om geen puntenverlies te lijden. Bij deze stand loopt Liverpool 2 punten uit aan kop van de stand.
88'

Richarlinson krijgt lang verzorging

De match ligt enkele minuten stil door een spierblessure bij Richarlinson. Die neemt zijn tijd om zich te laten verzorgen en wordt uiteindelijk vervangen. Calvert-Lewin moet nog enkele minuten knokken.
87'

Hazard blaast bij een gemiste kans

87'
86'
Álvaro Morata (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Phil Jagielka (Everton).
84'
Vrije trap voor Everton. César Azpilicueta (Chelsea) hield Richarlison vast en dat had de scheidsrechter gezien.