1. 52' - Geel - Fabinho
    2. 81' - Verv. Sead Kolašinac door Danny Welbeck
    3. 83' - Geel - Alexandre Lacazette
    Premier League - speeldag 11 - 03/11/18 - 18:31

In de Premier League heeft Liverpool een punt behaald op bezoek bij Arsenal: 1-1. De bezoekers hadden even uitzicht op de overwinning, maar in de slotfase sleepte Lacazette een punt uit het vuur voor Arsenal. Als Manchester City zondag Southampton klopt, wordt het alleen leider.

Karrenvracht aan kansen voor de rust

Arsenal, Liverpool, Arsenal, Liverpool, ... Het ging goed op en neer in een boeiende eerste helft tussen beide toppers. Na een kwartier spelen kon het al 1-1 staan, maar het schot van Aubameyang strandde in het zijnet, de kopbal van Mkhitaryan net naast doel.

Even later vond Mané de weg naar doel wel. Een voorzet vanaf de rechterflank bereikte Firmino, die op de dwarsligger besloot. Mané tikte binnen in de herneming, maar stond buitenspel bij de voorzet. De scheidsrechter keurde het doelpunt af.

Nadien was het een festival aan kansen aan beide kanten. Zowel Arsenal als Liverpool speelden om te winnen en bezorgden de aanwezige supporters een aantrekkelijke partij om volgen. Aubameyang en Lacazette wrongen allebei hun kansen de nek om, terwijl Van Dijk tot twee maal toe niet kon besluiten. 0-0 was de verrassende score na 45 minuten boeiend voetbal.

Aubameyang kreeg de bal er niet in.

Liverpool kan de zege ruiken, maar krijgt koude douche in de plaats

Na de rust verdween het tempo toch wat meer uit de wedstrijd. Liverpool begon het beste aan de tweede helft en werd na een kwartier dan toch beloond. Good old James Milner brak de ban voor de bezoekers: 0-1.

Het antwoord van Arsenal kwam er meteen via de rechter van Torreira, maar gelijkmaken zat er nog niet in. Arsenal-doelman Leno mocht zichzelf ook een pluim opspelden, want oog in oog met Van Dijk bracht hij knap redding. En dat zou van levensbelang blijken.

Met nog minder dan tien minuten reguliere speeltijd waande Liverpool zich al even koning te rijk, maar Lacazette zorgde voor de ijskoude douche. De Fransman hing de bordjes weer gelijk met zijn vijfde van het seizoen.

Liverpool sleepte zich nadien nog naar het laatste fluitsignaal, want na de gelijkmaker had Arsenal het commando weer helemaal overgenomen. Scoren lukte geen van beide ploegen meer. Eindstand: 1-1.

Bekijk de gelijkmaker van Lacazette

Terechte beslissing van de scheidsrechter?

90+6'

EINDE

De extra tijd is afgelopen, de wedstrijd eindigt op een terecht 1-1-gelijkspel. In een aantrekkelijke Engelse clash opende Milner de score, Lacazette maakte gelijk.
    90+6'
    Granit Xhaka (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Georginio Wijnaldum (Liverpool).
    90+4'
    Alexandre Lacazette (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Virgil van Dijk (Liverpool).
    90+2'
    Fabinho (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mesut Özil (Arsenal).
    90+2'
    Liverpool sleept zich naar het laatste fluitsignaal. Arsenal heeft het commando na de gelijkmaker helemaal overgenomen en zoekt nadrukkelijk de voorsprong. Smeert het Liverpool nog een eerste nederlaag van het seizoen aan?
    90+1'

90'
    We krijgen 5 minuten extra tijd.
    88'
    Héctor Bellerín (Arsenal) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    86'
    De ref fluit voor een fout, Danny Welbeck (Arsenal) heeft hands gemaakt.
    84'
    Mohamed Salah (Liverpool) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    84'
    James Milner staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor Liverpool.
    84'
    83'
    Sadio Mané (Liverpool) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    82'

Lacazette hangt de bordjes gelijk!

De gelijkmaker is een feit in Londen. Lacazette vindt eindelijk nog eens de weg naar het net en maakt de al bij al terechte gelijkmaker.