Premier League - speeldag 4 - 01/09/18 - 16:00
Eden Hazard
85'
Eden Hazard
2 - 0

Chelsea blijft foutloos door de Premier League walsen. De ploeg van trainer Sarri won in eigen huis met 2-0 tegen Bournemouth en pakt zo 12 op 12. Rode Duivel Eden Hazard deed andermaal zijn duit in het zakje als maker van de 2e goal.

Bij Chelsea waren ze op hun hoede voor het bezoek van Bournemouth, want het team van Eddie Howe kwam vorig seizoen met 0-3 winnen op Stamford Bridge. De bezoekers wilden dat kunststukje maar al te graag herhalen en zetten van bij de start hoog druk. Chelsea kwam traag op gang, maar trok gaandeweg het spel toch steeds meer naar zich toe.

In de eerste helft bleef de dominantie van Chelsea echter vooral beperkt tot balbezit. Bournemouth kwam er steeds minder uit, maar bij de thuisploeg ontbrak steeds de laatste pass. Vlak voor rust leek Alonso dan toch een opening te vinden, maar zijn schot belandde op de paal, waardoor de bezoekers de rust zonder kleerscheuren bereikten.

Invallers breken de ban, maximum blijft behouden

Na de rust kregen we grotendeels hetzelfde spelbeeld: Chelsea domineerde, Bournemouth loerde op de counter. Sarri wou meer slagkracht voorin en gooide met Pedro en Giroud twee verse krachten in de strijd.

Pedro, die niet erg tevreden leek met zijn invallersrol, toonde zijn coach vrijwel meteen dat hij in de basis had moeten staan. Na een snelle aanval kwam de bal bij hem, en de Spanjaard brak de ban met een laag schot in de hoek.

Uiteindelijk was het Eden Hazard die het lot van Bournemouth bezegelde. Na een knappe één-twee met Alonso zette onze landgenoot de 2-0-eindstand op het bord. Verdiende overwinning voor Sarri en co, die met 12 op 12 de interlandbreak ingaan. Voor Bournemouth is het de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen.

17:52

Chelsea wint en behoudt het maximum

Mason vindt het mooi geweest en fluit de wedstrijd af. Invaller Pedro en uitblinker Hazard zorgden ervoor dat de thuisploeg haar perfect rapport behoudt: 12 op 12 voor Sarri en co.
90+4'
Olivier Giroud (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Simon Francis (Bournemouth).
90+4'
Dan Gosling (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eden Hazard (Chelsea).
90+3'
Olivier Giroud (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dan Gosling (Bournemouth).
90+2'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Ryan Fraser (Bournemouth), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
Bij Bournemouth wordt de hoekschop genomen door Diego Rico. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'

90'
Lys Mousset (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jorginho (Chelsea).
90'

Opnieuw Fraser

Weer een mogelijkheid voor de bezoekers. Fraser krult de bal richting verste winkelhaak, waardoor Kepa toch nog alert moet blijven. De bal verdwijnt in hoekschop, maar die brengt geen gevaar.
90'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Diego Rico (Bournemouth), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90'
Ryan Fraser (Bournemouth) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
89'

Kansje Bournemouth

Bij Bournemouth proberen ze er nog het beste van te maken, maar een voorzet van Fraser gaat aan alles en iedereen voorbij. De fase wordt bovendien afgevlagd voor buitenspel.
88'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Ryan Fraser (Bournemouth) stond buitenspel.
88'
87'
Olivier Giroud (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nathan Aké (Bournemouth).
86'
Jorginho (Chelsea) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
86'

2-0 Hazard

Hazard, alweer de uitblinker vandaag bij Chelsea, beslist de wedstrijd. Hij zet een een-tweetje op met Alonso en trapt de bal voorbij Begovic. Knappe goal voor onze landgenoot.