6. 81' - Verv. Rob Schoofs door Clément Tainmont
  7. 82' - Geel - Mathieu Cornet
  8. 90+2' - Geel - Gustav Engvall
Challenger Pro League - speeldag 1 - 09/03/19 - 20:31

De titelstrijd in eerste klasse B wordt volgende week zaterdag in de terugwedstrijd beslist. Op het Kiel was er geen afscheiding tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen: 0-0. KVM had het beste van het spel, maar kon ook met een man meer in het laatste halfuur de nul niet van het scorebord wegvegen. Stijn Vreven blijft erin geloven: "Wij kunnen KV Mechelen verslaan", zegt de trainer van Beerschot Wilrijk.

Rode kaart: 60' Van den Bergh (Beerschot Wilrijk) (2x geel)

Beerschot Wilrijk - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort voor de rust komt Beerschot Wilrijk tot 2 keer toe dicht bij de 1-0, maar Verrips steekt er evenveel keer een stokje voor. De uitsluiting van Van den Bergh op het uur maakt de missers extra pijnlijk voor de thuisploeg.
  • Man van de match: Michael Verrips had weinig werk op het Kiel, maar wat hij moest doen deed hij wel met verve. Met twee uitstekende tussenkomsten hield hij zowel De Mets als Hoffer van de 1-0.
  • Opvallend: Dat Beerschot Wilrijk en KV Mechelen aan elkaar gewaagd zijn is een understatement. In de 5 onderlinge duels dit seizoen wonnen ze elk 1 keer, de overige drie confrontaties draaiden op een gelijkspel uit.

Verrips houdt KV Mechelen overeind

Het Kiel daverde op z’n grondvesten voor deze eerste promotiefinale. De sfeer op de tribunes was indrukwekkend, het voetbal op het veld was dat een pak minder. Veel strijd, dat wel, maar veel kansen vielen er aanvankelijk niet te noteren.

De beste mogelijkheden waren wel voor KV Mechelen. Van Damme mikte al vroeg nipt naast op aangeven van Kaya, terwijl een schot van Schoofs nog net voor de lijn gekeerd werd door Van den Bergh.

Beerschot Wilrijk trok gaandeweg het laken naar zich toe, maar het balbezit leverde geen kansen op. Integendeel, het was KV Mechelen dat op het halfuur plots dicht bij de 0-1 kwam. Vanhamel zat nog net bij een voorzet van Schoofs, Engvall mikte in de herneming voorlangs.

Kort voor de rust viel De Camargo uit bij KV Mechelen en dat gaf de thuisploeg plots vleugels. Maes schotelde De Mets de 1-0 voor, maar die mikte pal op Verrips.  Meteen daarna hield de doelman KV Mechelen opnieuw overeind met een uitstekende redding op een afstandsschot van Hoffer.

KV Mechelen kan numerieke overwicht niet uitbuiten

Het 1e wapenfeit in de 2e helft kwam er pas na 10 minuten toen een vrije trap van Kaya de buitenkant van de paal likte. Daaraan voorafgaand had Van den Bergh geel gepakt voor protest, een kaart die zwaar zou doorwegen. Want amper 5 minuten later pakte hij z’n 2e geel na een overtreding op Storm.

Maar tot een bestorming van het Beerschot Wilrijk-doel leidde dat niet. Pas twintig minuten voor het einde kreeg Storm plots een unieke kans na balverlies van Prychynenko. Maar een slechte balcontrole en een goede tussenkomst van Vanhamel stonden de 0-1 in de weg.

Beerschot Wilrijk hield al bij al makkelijk stand, KV Mechelen beet z’n tanden stuk op de thuisploeg. Daar veranderde ook de inbreng van Tainmont niks meer aan. Kansen vielen er niet meer te noteren. Alles blijft dus mogelijk in de terugwedstrijd volgende week zaterdag in Mechelen.

Vreven: "We hebben alles nog in eigen handen"

• Joren Dom (Beerschot Wilrijk): "Het was een pittige match aan een hels tempo, zeker in de eerste helft. Die rode kaart in de 2e helft was een “game changer”, daarna kwamen we er nog moeilijk uit. Gezien wat er allemaal gebeurd is in deze wedstrijd kunnen we wel leven met 0-0. Het wordt moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. We wilden KV Mechelen meteen bij de keel grijpen, maar zij zijn er aanvallend toch ook een paar keer goed uit gekomen. 0-0 is geen ideaal resultaat, maar alles ligt nog open. We hadden liever gewonnen, maar we hebben ook de nul gehouden. Dat is heel belangrijk in dit soort wedstrijden."
  • Arjan Swinkels (KV Mechelen): "Dit was een te voorspellen uitslag. Als het over twee wedstrijden gaat, wil geen enkele ploeg zomaar alles open gooien. Toen zij met een man minder waren, hadden we ze wel wat meer onder druk moeten zetten om dat uitdoelpunt te maken. We begonnen wat op twee gedachten te hinken: die uitgoal forceren, maar ook geen tegengoal incasseren. Ik denk dat het volgende week een gelijkaardige wedstrijd wordt, tot er een doelpunt valt. Dan pas zal de wedstrijd veranderen."
  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Het was een open wedstrijd, beide ploegen wilden wel iets proberen. Dat is al meer dan je soms kan verwachten van zulke wedstrijden. Na de rode kaart hebben we de omschakelmomenten niet goed uitgespeeld, mede door de staat van het veld. Goed voetbal was niet mogelijk en dus moesten we het op een andere manier proberen. Maar we waren te onzuiver en het geluk stond niet aan onze kant. Anders hadden we in de eerste 10 minuten wel gescoord. Zonder De Camargo maakt natuurlijk wel een verschil. Beerschot Wilrijk heeft schrik van hem, omdat hij die doelpunten achter z’n naam heeft."
  • Stijn Vreven (coach Beerschot Wilrijk): "Ik ben tevreden, ik vind dat wij een prima wedstrijd hebben gespeeld. Beide ploegen hebben kansen gehad, maar de grootste waren wel voor ons. Hun doelman maakte twee fantastische reddingen. We kwamen al vroeg met 10 te staan, maar hebben gewoon een geweldige wedstrijd gespeeld. We hebben weinig weggegeven en de wedstrijd goed uitgespeeld. Ik was zeer tevreden over het fysieke en mentale gedeelte. Alles ligt nog open. We gaan nog één keer ons vel duur verkopen. We moeten het zaterdag proberen af te maken, we hebben alles nog in eigen handen. Het zal nog zwaar worden, maar deze wedstrijd heeft ons toch weer vertrouwen gegeven. Wij kunnen KV Mechelen verslaan."

Vreven: "Hebben laten zien dat wij onze voet naast Mechelen kunnen zetten"

Kaya: "Hoop dat we volgende week met ons thuispubliek het verschil kunnen maken"

De Mets: "Zal een match van alles of niets worden"

90+3' tweede helft
90+3'

De 1e promotiefinale eindigt zoals ze begonnen was, met 0-0. Beerschot Wilrijk speelde het laatste halfuur met een man minder, maar KV Mechelen kon dat niet uitbuiten.
90+2'
Het aantal gele kaarten dikt verder aan. Ook Lemoine krijgt een geel karton achter z'n naam.
90+2'
90+1'
Engvall trapt de bal op Van Hyfte. Dat vindt scheidsrechter Lambrechts maar niks, een gele kaart is dan ook het logische gevolg.
89'

3 minuten extra tijd

KV Mechelen krijgt nog 3 extra minuten om alsnog door de afweer van Beerschot Wilrijk te breken. Voor de thuisploeg is het nog even pompen of verzuipen.
88'

Prychynenko ontsnapt aan 2e geel

Prychynenko haalt de doorgebroken Tainmont onderuit. De Mechelse aanval gaat voort, maar Storm kan de bal uiteindelijk niet binnen houden. Bij KV Mechelen zijn ze de fout op Tainmont niet vergeten, maar Lambrechts houdt een tweede gele kaart voor Prychynenko op zak.
86'
Nog een frisse kracht bij Beerschot Wilrijk. Tissoudali krijgt nog 5 minuten reguliere speeltijd om iets te forceren voor de thuisploeg. Voor Vanzeir zit de eerste promotiefinale erop.
84'
Beerschot Wilrijk houdt voorlopig stand met z'n tienen. KV Mechelen probeert het wel, maar heel veel concrete kansen weten de bezoekers niet af te dwingen. De thuisploeg houdt het goed gesloten.
82'
81'

Geel voor Cornet

Cornet gaat iets te driest in duel met Maes. Het komt de invaller op een gele kaart te staan.
81'
80'
Ook Tainmont komt nog op het veld bij KV Mechelen. Hij neemt de plaats in van Schoofs.
76'

Werkloze Verrips

Beerschot Wilrijk komt nog eens onder de druk uit met een hoekschop. De bal wordt aan de eerste paal weggewerkt en uiteindelijk draait de aanval uit op een doeltrap voor Verrips. Die beleeft een wel erg rustige 2e helft.
75'
Voor Hoffer zit de wedstrijd erop. Placca mag de slotfase volmaken bij de thuisploeg.
74'
De bezoekers blijven het nu proberen. Storm snijdt goed naar binnen en haalt uit, maar z'n schot is te slap om Vanhamel in de problemen te brengen. Voor Beerschot Wilrijk is het nu nog ruim een kwartier overleven.
69'

Storm laat het liggen

Storm krijgt plots een zee van ruimte na balverlies van Prychynenko. De 0-1 lijkt in de maak, maar Storm verslikt zich in z'n controle en glijdt weg. Vanhamel werpt zich voor de bal.