8. 90+1' - Rood - David Hubert
  9. 90+1' - Geel - Thomas Henry
  10. 90+1' - Verv. Gustav Engvall door Clément Tainmont
Challenger Pro League - speeldag 25 - 09/02/19 - 20:31

OHL heeft zijn eerste wedstrijd onder Vincent Euvrard verloren. KV Mechelen kwam 0-1 achter, maar zette de scheve situatie recht en legt zo de druk bij co-leider Beerschot Wilrijk, dat morgen speelt.

De Camargo brengt KV Mechelen langszij tegen stug OHL

Nieuwe OHL-coach Vincent Euvrard en zijn adviseur Franky Vercauteren hadden een goede organisatie op poten gezet. De bezoekers gaven weinig ruimte weg en KV Mechelen had het daar bijzonder lastig mee. Het kon slechts sporadisch dreigen.

OHL wachtte dan weer geduldig af en werd daar na iets meer dan 20 minuten spelen voor beloond. Slap verdedigen van Malinwa zorgde ervoor dat Maertens met een welgemikt schot de 0-1 op het bord kon zetten. Een verrassende voorsprong voor de Leuvenaars.

KV Mechelen was even aangedaan, maar zette dankzij De Camargo al snel orde op zaken. De Braziliaanse Belg kopte op een hoekschop van Schoofs al zijn 14e competitiedoelpunt binnen. 1-1 was ook de ruststand in een voornamelijk potige eerste helft.

Matchwinnaar Van Damme

Ook na de pauze bleef het blok van coach Euvrard goed weerwerk bieden tegen een machteloos KV Mechelen. De thuisploeg zocht wel, maar vond o zo moeilijk een barst in het Leuvense pantser.

De partij leek op een gelijkspel af te stevenen tot invaller Matthys de bal voor doel zwiepte. Daar liep Van Damme gepast in en die buffelde met het hoofd de 2-1 op het bord.

OHL-speler Hubert kreeg in het slot nog een rode kaart voor een duwtje aan een treiterende De Camargo, maar tot een doelpunt kwamen de bezoekers niet meer. KV Mechelen pakt alsnog de belangrijke driepunter en blijft zo aan kop van het klassement. Medekoploper Beerschot Wilrijk weet wat hen morgen te doen staat.

Bekijk hier de samenvatting

22:24

Einde: 2-1

De ontlading is groot bij KV Mechelen wanneer Bijl op zijn fluitje blaast. KV Mechelen moest ervoor zwoegen, maar haalt toch de drie punten binnen. OHL vocht voor wat het waard was, maar moest finaal toch het odnerspit delven.
90+4'

Rood voor Hubert

Hubert revancheert zich op De Camargo die tijd probeert te rekken. De Leuvenaar wordt prompt de kleedkamers ingestuurd. Pech voor OHL.
90+2'
KV Mechelen krijgt de bal maar niet weg uit de eigen zestien, maar ook OHL kan er niets mee aanvangen. Bovendien heeft scheidsrechter Bijl een fout gezien. Weg kans voor OHL.
90+1'
De Camargo blijft liggen na een botsing en moet naar de kant voor verzorging. Ondertussen tikt de tijd verder in het nadeel van OHL.
90+1'
90+1'
90+1'
89'

Vijf minuten extra

We krijgen vijf minuten extra tijd. Doet OHL daar nog iets mee of is het vet van de soep?
89'
Ook de thuisploeg brengt een laatste wissel. Tainmont komt erop, Engvall mag gaan rusten.
89'
86'
OHL gooit twee versterkingen in de strijd. Nog een kleine 5 minuten op de klok. Zorgt OHL alsnog voor een verrassing of heeft Malinwa zijn schaapjes op het droge?
81'

Van Damme zet Malinwa op voorsprong

Daar is dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. Matthys met een geweldige voorzet, Van Damme loopt goed in en buffelt de 2-1 tegen het net. Wat kan OHL nog terug doen?