Challenger Pro League - speeldag 20 - 23/12/18 - 16:04
57'
Youssouf Niakaté
1 - 1
57'

Union is in Roeselare niet verder gekomen dan een gelijkspel. Daardoor ziet de stuntploeg uit de Croky Cup zijn achterstand op Beerschot Wilrijk en KV Mechelen in de tweede periode groter worden.

In een evenwichtige eerste helft hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. Na een lange studieronde zonder al te veel grote kansen brak de partij 10 minuten voor de rust helemaal open.

Nadat een doelpunt van man-in-vorm Roman Ferber (Union) werd afgekeurd voor een lichte duwfout, opende Roeselare de score.

Union-doelman Saussez stopte eerst nog knap het schot van Damman, maar was kansloos bij de rebound van Mohammed Aoulad, 1-0.

Na de pauze scoorde Union al snel de gelijkmaker. Niakaté sneed naar binnen en knalde heerlijk voorbij een kansloze Biebauw, 1-1.

Voor Niakaté was het de eerste goal in twee maanden tijd. De Franse spits, die in het begin van het seizoen met de ogen dicht scoorde, stond zeven wedstrijden droog.

Na de gelijkmaker drukten de Brusselaars door, maar wisten niet meer te scoren. Op het einde slikte Niakaté een tweede gele kaart en zo eindigde Union de partij met 10 man.

Union doet door het puntenverlies een slechte zaak in de strijd om de tweede periodetitel. Na 6 van de 14 speeldagen ziet het KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, die beide vlot wonnen, uitlopen tot 5 punten.

Roeselare hangt met 8 punten op de vierde plaats, met één punt achterstand op Union.

In het algemeen klassement blijft Union derde met 33 punten, 11 punten achter leider KV Mechelen. Roeselare staat met 21 punten op de zesde plaats.