80'
Roman Ferber
1 - 2
80'

OHL heeft met een zure nederlaag de tweede periode in eerste klasse B aangesneden. Union kwam met 1-2 winnen in het mistige Leuven.

Doelpunten:

• 23' Selemani 0-1 (pen)
  • 35' Maertens 1-1
  • 79' Ferber 1-2

Supersub beslist de match voor Union

Net als op de Heizel gisteren hing er een mistgordijn in Leuven. De supporters en de tv-kijkers zagen met moeite de bal, de spelers gelukkig wel.

Union, de nummer 2 in 1B,  brak na 20 minuten de ban aan Den Dreef. Selemani mocht halverwege de eerste helft vanaf de penaltystip aanleggen en nam doelman Gillekens tegenvoets te grazen.

Het antwoord van de thuisploeg bleef niet uit. Met wat geluk kreeg Maertens de bal voor zijn voeten. Hij kapte de doelman van Union uit en zette vanuit een scherpe hoek de 1-1 op het bord.

Na de pauze beperkte de dikke mist het zicht van de spelers. Union trok de match in die moeilijke omstandigheden naar zich toe.

Op het uur verhinderde Gillekens met een knappe reflex dat goalgetter Niakaté van dichtbij zijn 13e competitietreffer kon turven. Ook Selemani liet een enorme kans liggen. Zoals tegen Tubeke kon Union nog een beroep doen op supersub Ferber. Hij duwde de 1-2 door de benen van Gillekens.