1. 27' - Doelpunt - Marius Noubissi (0 - 1)
Challenger Pro League - speeldag 17 - 30/11/18 - 20:31
27'
Marius Noubissi
0 - 1
27'

In de 1e klasse B heeft Beerschot Wilrijk z’n eerste puntenverlies geleden in de tweede periode. Op het veld van KV Mechelen kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Bij de thuisploeg zaten ze vooral verveeld met de afgekeurde goal van De Camargo in de 2e helft. "De lijnrechter zal het wel goed gezien hebben zeker, de beelden zullen liegen”, klonk het cynisch bij Wouter Vrancken.

Bekijk de hoogtepunten:

Doelpunten:

26' Noubissi 0-1

49' Storm 1-1

Noubissi brengt Beerschot Wilrijk op voorsprong

De winnaar van de 1e periode tegen de leider in de 2e periode, dat moest vuurwerk geven. In de tribunes was er aan sfeer alvast geen gebrek en de vonk sloeg meteen over op het veld. Beide ploegen begonnen bijzonder gretig aan de topper.

Beerschot Wilrijk had nog wat recht te zetten na de 3-0-nederlaag in Mechelen eind oktober en dat was eraan te zien. Na amper 5 minuten was man in vorm Noubissi al dicht bij de openingstreffer, Verrips kon zijn schot nog net tegen de lat duwen.

Het begin van een drukke avond voor de KVM-doelman want 5 minuten later dook Vancamp op aangeven van Noubissi plots voor z’n neus op. De 0-1 leek een feit, maar Verrips hield de thuisploeg opnieuw overeind. Ook toen Noubissi het vanuit een scherpe hoek probeerde, zat Verrips er alweer goed bij. Al ontsnapte de doelman wel, omdat Vanzeir in de herneming hoog over mikte.

Na een foutje van Swinkels lukte het dan toch voor Beerschot Wilrijk. Vancamp botste nog op Verrips, maar in de herneming tikte Noubissi de 0-1 binnen. Pas kort voor de rust kwam KV Mechelen opzetten. Storm kon alleen op doel afgaan na knullig balverlies bij de bezoekers, maar hij verknoeide de kans even knullig. Vanhamel stond dan weer pal op een kopbal van De Camargo, meteen z’n enige redding in de 1e helft.

KV Mechelen baalt na afgekeurd doelpunt

Dat moest beter bij KV Mechelen in de tweede helft en lang moest de thuisaanhang niet wachten op de kentering. Een goal van De Camargo werd nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar met een knappe actie en dito schot bracht Storm KV Mechelen kort na de rust toch langszij.

De 1-1 ontketende ook een Mechelse storm, Beerschot Wilrijk kwam plots niet meer in het stuk voor. Vanhamel pareerde een vrije trap van Kaya en stond ook pal op de herneming van De Camargo. Zo zag ref Alen het althans, op de beelden leek de bal van De Camargo nochtans helemaal over de doellijn. Woede bij KVM was het gevolg, het protest leverde bankzitter Lemoine zelfs rood op.

Beerschot Wilrijk kwam niet verder dan een afzwaaier van invaller Messoudi en zag een kwartier voor het einde bovendien Vancamp uitvallen. KV Mechelen bleef de lakens uitdelen, zonder echt nog in de buurt van de winning goal te komen.

De extra tijd zorgde nog voor een prangend slot. Vanzeir deed de KVM-aanhang nog tot 2 keer toe bibberen. De ene keer bracht Prychynenko redding voor de thuisploeg, de andere keer speelde Vanzeir een counter niet goed uit. Aan de overkant moest ook Vanhamel nog 2 keer aan de bak op kopballen van Mera en Van Damme, terwijl Tissoudali nog tegen z’n 2e geel aanliep.

Vrancken: “Ref zal het goed gezien hebben zeker?”

Bij Wouter Vrancken lag de afgekeurde goal van De Camargo zwaar op z’n maag. “Ze hebben me gezegd dat het meer dan een bal over de doellijn was. De lijnrechter heeft op dat moment maar 1 taak: kijken of de bal over de lijn is of niet. Hij beslist dat die niet over de lijn is, tja… Maar hij zal het wel goed gezien hebben zeker, de beelden zullen wel liegen”, klonk het cynisch bij de KVM-coach.

"Vorige week hebben we niet geklaagd over een penalty die we niet kregen en die ons 3 punten zou opgeleverd hebben. Vandaag was het duidelijk. Beerschot heeft niet meegedaan in de 2e helft. In de 1e helft waren wij te plat, daar moeten we ook zeker naar kijken. Na de rust was de ingesteldheid veel beter. We wonnen de duels en de tweede ballen. Het was mooi hoe we Beerschot toen wegspeelden."

'De laatste 10 minuten waren we aan het drukken en creëerden we kansen, terwijl ze bij Beerschot vanop de bank aan het roepen waren om tijd te winnen. Het was belachelijk. Maar dat zijn emoties en daar kan ik mee om. Maar de feitelijk zaken in de wedstrijd daar heb ik wel iets meer moeite mee.”

Vreven: “Tevreden met een punt”

Beerschot Wilrijk kon wel leven met een puntendeling. "Een punt in Mechelen is een goede zaak, maar ik zit toch met gemengde gevoelens. Ik denk dat wij in de 1e helft de kansen hadden om een veel grotere voorsprong uit te bouwen. In de 2e helft kregen we dan veel te snel een tegendoelpunt", zei coach Stijn Vreven.

"Daarna sloop er twijfel in de ploeg en moest ik ook te veel wisselen. We hadden pech met blessures, heel veel verschuivingen, nog een rode kaart erbij. Het was voor ons overleven in de 2e helft. Dat hebben we met heel veel passie gedaan. Ik ben tevreden met een punt."

Beerschot Wilrijk liet vooral in de eerste helft na om de kansen af te werken. "We hebben dat te vaak voor. Zelfs in een matige 2e helft kregen we op de counter nog 3 goede mogelijkheden. We konden de wedstrijd zelfs nog winnen. Daarin zullen we nog moeten groeien, maar met zulke jonge spelers kan je niet toveren.”

90+7'

Een boeiende topper tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk is op een 1-1-gelijkspel geëindigd. Noubissi opende de score, Storm maakte gelijk. Maar bij KVM zullen ze vooral napraten over de afgekeurde goal van De Camargo.
90+6'
Ook Van Damme kan nog eens koppen, maar Vanhamel staat pal.
90+5'
Beerschot Wilrijk moet het de laatste minuut met een man minder doen. Tissoudali loopt tegen z'n tweede gele kaart aan.
90+4'

Mera botst op Vanhamel

Mera pakt nog uit met een gevaarlijke kopbal, maar ook dit levert geen doelpunt meer op. Knappe redding van Vanhamel.
90+3'

Vanzeir morst met de kansen

Daar is Beerschot Wilrijk alweer! De bezoekers krijgen plots een zee van ruimte op de counter, maar Vanzeir speelt het niet goed uit. KV Mechelen komt goed weg.
90+2'

Nog even alle hens aan dek voor KVM

Beerschot Wilrijk krijgt in de extra tijd nog een enorme kans. Vanzeir kan vrij uithalen, maar Prychynenko glijdt de bal nog net in hoekschop. Die levert niks op.
90+1'

5 extra minuten

Dik 5 minuten extra tijd, dat krijgen beide ploegen nog om op de valreep de volle buit binnen te halen.
85'
We zijn de slotfase ingegaan van deze topper. Krijgen we nog een winnaar in het AFAS Stadion of verdelen ze netjes de buit. KV Mechelen blijft alvast de betere ploeg in de tweede helft.
81'

Geel voor Noubissi

Noubissi begaat hands op een vrije trap voor KV Mechelen en loopt zo tegen een gele kaart aan. Schoofs mag zo enkele meters opschuiven voor een nieuwe vrije trap, maar die wordt afgeblokt.
78'
Verrips moet nog eens in actie komen op een verre knal van Vanzeir. Hij heeft er de nodige moeite mee, maar pakt de bal in twee tijden.
77'
Hoffer is intussen tussen de lijnen gekomen. Kan hij Beerschot Wilrijk nog aan de drie punten helpen?
76'
Beerschot Wilrijk moet het even met z'n tienen doen, terwijl Hoffer zich klaarmaakt om de plaats in te nemen van de onfortuinlijke Vancamp.
74'

Blessure Vancamp

Vancamp verstapt zich en gaat meteen kermend van de pijn liggen. Het ziet er niet goed uit, hij wordt van het veld gedragen. Bij KV Mechelen maken ze van het moment gebruik om De Camargo te vervangen door Cornet.
74'
Messoudi gebruikt even z'n elleboog om Storm af te houden. Het komt hem op een gele kaart te staan.
72'

Knappe actie van Van den Bergh

Van den Bergh schudt opeens een schitterende dribbel uit z'n sloffen. Van Cleemput voorkomt erger voor de thuisploeg en glijdt de voorzet in hoekschop. De bezoekers versieren er zelfs twee op een rij, maar een kans levert het niet op.
70'
Vreven voert meteen een tweede wissel door. Voor Van Hyfte zit de wedstrijd erop, Demets is zijn vervanger.
69'
Beide ploegen nemen nu toch even gas terug. Het blijft een bijzonder interessante topper, met nog twintig minuten te gaan kan het nog alle kanten uit.