80'
Pierre Bourdin
1 - 2
80'

Beerschot Wilrijk heeft net als in de 1e periode de punten meegenomen uit Westerlo. De bezoekers haalden een achterstand op na een penalty en een hoekschop. De ploeg van Bob Peeters slikt een vierde thuisnederlaag op een rij.

Doelpunten

• 65' Buyl 1-0
  • 69' Vanzeir 1-1
  • 79' Bourdin 1-2

Beerschot Wilrijk heeft na sterke 1e helft toch stilstaande fases nodig

De ambitie van Beerschot Wilrijk is om de tweede periodetitel te pakken en de bezoekers begonnen dan ook met veel aanvallende intenties aan de partij. Westerlo moest zich beperken tot verdedigen, maar echt grote kansen leverde de druk niet op.

Pas rond het halfuur werd Van Langendonck enkele keren onder vuur genomen, maar hij hield stand. Met de pauze in zicht versierde ook de thuisploeg eens een kans. Rommens besloot op de borst van Vanhamel. De ploeg van Bob Peeters hield die goede periode na de koffie wel vast, maar pas na het uur ging er een bal tegen de touwen. Buyl kwam via een gelukje in balbezit. Hij werd niet bedreigd en kon de opener in doel schieten.

Lang kon Westerlo niet genieten van de bonus want nog geen 5 minuten later ging de bal aan de overzijde op de stip na een lichte fout van Biset. Van Langendonck koos de juiste hoek, maar de bal van Vanzeir rolde toch binnen: 1-1.

Beerschot Wilrijk ging uiteindelijk net als in de heenronde met de 3 punten lopen. Eerste kopte Biset na een corner een poging van Van Hyfte net op tijd over doel, maar de daaropvolgende hoekschop was wel raak. Bourdin was de afwerker. Door de zege houdt de ploeg van Vreven gelijke tred met KV Mechelen en Union.

Bob Peeters was bijzonder boos op de scheidsrechter

90+5'

Einde: 1-2

Beerschot Wilrijk wint net als in de 1e periode met 1-2 op het veld van Westerlo. De bezoekers haalden een achterstand op dankzij een penalty en een hoekschop.
90+4'
Peeters schudt het hoofd al. Hij weet dat het geen mooi begin van periode twee zal worden voor zijn ploeg.
90+1'
Voor mooi voetbal is er geen tijd meer nu. Er zijn nog zo'n 3 minuten toegevoegde tijd.
90+1'
Stijn Vreven laat zich niet meteen van zijn sportiefste kant zien. Hij geeft de bal niet meteen terug aan Westerlo voor een inworp.
90'
88'
Bourdin moet nog een gele kaart pakken om een tegenstoot van Westerlo in de kiem te smoren.
87'
Bob Peeters vuurt zijn manschappen aan. Kunnen ze toch nog een puntje pakken? Of wordt het een 4e thuisnederlaag op een rij?
84'
De meegereisde supporters van Beerschot Wilrijk smullen van de voorsprong. Ze laten zich nog een keer horen in het Kuipke.
80'
Ghandri heeft zich pijn gedaan. Hij komt van erg ver ingelopen bij een vrije trap van net bij de hoekschopvlag. Hij komt raar neer en neemt ook Bourdin mee in zijn val.
80'

Nu wel de goal!

De tweede hoekschop is wel de juiste. Het is Bourdin die zijn ploeg op voorsprong brengt: 1-2. Beerschot Wilrijk draait de achterstand helemaal om.
79'
78'

Biset moet redding brengen!

Van Langendonck moet zijn ploegmaat bedanken. De doelman van Westerlo is uitgespeeld bij een corner. Van Hyfte kopt, maar Biset duwt met zijn hoofd nog op het nippertje over.
76'
Vanhamel moet nog eens plat op een poging van Petrov. Krijgen we een winnaar in dit duel?
74'
Westerlo zoekt een tweede doelpunt. Prychynenko trapt een voorzet onder druk in hoekschop. De corner van Rommens is niet goed.