3. 74' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 0)
    Challenger Pro League - speeldag 27 - 23/02/19 - 17:01
    74'
    Dante Vanzeir
    74'
    1 - 0

Beerschot Wilrijk is van de hel naar de hemel gegaan op zaterdag. Toen Roeselare op het Kiel laat 1-1 maakte, opende de deuren van de hel zich voor Beerschot Wilrijk. Maar door het verlies van KV Mechelen zaterdagavond staat Beerschot Wilrijk met dat punt een speeldag voor het einde alleen aan de leiding in de tweede periode.

Wedstrijdgegevens

Doelpunten:

72' Vanzeir 1-0,

83' Dufour 1-1

Eerste helft om snel te vergeten

Beerschot Wilrijk kon vooraf wel enkele excuses op de mat leggen. Het miste vijf sterkhouders door schorsing en ziekte en kwam zo gehavend aan de aftrap. Ook het hobbelige veld werkte de zoektocht naar een vierde zege op een rij niet in de hand.

De eerste helft was geen propaganda voor het 1B-voetbal. Veel slordigheden en weinig combinatievoetbal resulteerden in bitter weinig kansen. Het waren zowaar de bezoekers die beter voor de dag leken te komen, maar ook zij wisten o zo moeilijk een bal tussen de palen te krijgen.

Dufour knalt titelhoop aan flarden

De tweede helft had wat meer om het lijf. Beide ploegen gingen op zoek naar een doelpunt en voornamelijk de thuisploeg leek daar enkele keren dicht bij te komen. Spits Noubissi was drie keer in even veel minuten gevaarlijk en zette zelfs één maal de 1-0 op het bord, maar het feest ging niet door want hij stond buitenspel.

Uitstel is geen afstel, dacht Vanzeir tien minuten later. De jonge Belg was even voordien ingevallen en verraste met een voorzet-schot doelman Biebauw aan de eerste paal. Het Kiel in extase, maar op zo'n vijf minuten van het einde volgde een anticlimax. Dufour mocht aanleggen en trapte de 1-1 uiterst mooi voorbij Vanhamel.

Bekijk een samenvatting van de wedstrijd:

18:51

EINDE: 1-1

Beerschot Wilrijk laat kostbare punten liggen. Het kwam nog verdiend op voorsprong via Vanzeir, maar Dufour knalde Roeselare in het slot nog op gelijke hoogte. Serieuze domper voor Beerschot Wilrijk dat bang moet afwachten wat KV Mechelen doet.
    90'
    We krijgen 4 minuten extra tijd. Nog 4 minuten dus voor de thuisploeg om de situatie om te gooien.
    87'
    Beerschot Wilrijk gaat ook effectief op zoek naar de winnende treffer. De kopbal van Placca op voorzet van Messoudi gaat over.
    84'

1-1!

Dufour, tevens een invaller, laat Vanhamel kansloos met een lage schuiver. De bezoekers komen met een enig mooie goal, maar wel redelijk onverwacht, langszij. Een aangeslagen Beerschot Wilrijk moet weer op zoek naar de winnende treffer.
    83'

Messoudi net niet

De thuisploeg blijft de meest gevaarlijke ploeg. De pas ingevallen Messoudi komt net te laat om de bal binnen te koppen.
    82'
    80'
    Grisez gaat iets te hevig verhaal halen bij de scheidsrechter. Een gele kaart is het verdict voor de Beerschot Wilrijk-verdediger.
    79'
    Invaller Godwin wil de gelijkmaker op het bord trappen, maar zijn schot vliegt ver naast.
    78'
    Roeselare probeert de bakens nog te verzetten en voert een wissel door. Dufour komt in de plaats van Gravenberch. Bij de thuisploeg komt Messoudi Brogno vervangen.
    76'
    74'
    1-0
    Roeselare
    73'
    72'

Goal Beerschot Wilrijk

Invaller Dante Vanzeir trapt uit en zeer scherpe hoek de 1-0 op het bord. Zijn voorzet-schot doet het Kiel helemaal ontploffen. Kan Roeselare nog iets terugdoen of heeft de thuisploeg de zaken voor elkaar?
    70'

Nog 20 minuten

Beerschot Wilrijk heeft nog 20 minuten om de zege binnen te rijven. Kunnen ze de verhoogde druk omzetten in doelpunten?
    67'
    Brogno wordt gehaakt net buiten de zestien. Een erg interessante plek voor een vrije trap, maar Placca kan het niet omzetten in een openingsdoelpunt.
    66'
    Ook Roeselare krijgt een eerste gele kaart onder de neus geduwd. De neus waarvan sprake is die van Gravenberch. De uitploeg heeft het bijzonder lastig met een enthousiaste thuisploeg.