Challenger Pro League - speeldag 12 - 27/10/18 - 20:30
    Germán Mera
    71'
    Germán Mera
    1 - 0

Na de klinkende zege vorig weekend tegen Beerschot-Wilrijk heeft KV Mechelen ook vandaag Roeselare met 3-0 naar huis gestuurd. Alle goals vielen na de rust, nadat Roeselare voort moest met 10 man.

Geen goals in spektakelloze eerste helft

Van fraudezorgen lijkt er bij KV Mechelen (op sportief vlak) geen vuiltje aan de lucht. Het won achtereenvolgens van Lommel, OH Leuven en Beerschot-Wilrijk, telkens met 3-0 en pronkt helemaal bovenaan het klassement in 1B. Het won ook al 6 wedstrijden op een rij.

Ook tegen Roeselare hadden ze in Mechelen geen zin om die reeks te verbreken. Opnieuw werd het 3-0, al ging het niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden.

De eerste helft startte KV Mechelen vurig en kreeg het met Mera en Togui de betere kansen in de openingsfase. Ook schoofs kon de score niet openen. Dé kans voor rust lag aan de voeten van Kaya, maar ook hij kon de ban niet breken.

Roeselare kreeg zijn beste kans nog via een kopbal van François Kompany, zijn kopbal verdween op de paal. Een voorsprong zat er sowieso niet in, want de scheidsrechter had een overtreding gezien. Na een ietwat teleurstellende eerste helft gingen de spelers rusten met een brilscore.

KV kan pas scoren na rode kaart bij Roeselare

Na een kleine tien minuten spelen na de rust kreeg de thuisploeg een penalty. Borry trok Tainmont tegen de vlakte, genoeg voor scheidsrechter De Cremer om de bal op de stip te leggen. Tainmont zette zich zelf achter de bal, maar besloot via de linkerpaal naast doel.

Een (lichte) tweede gele kaart voor middenvelder Gravenberch was het sein voor Mechelen om eens extra door te drukken. Met succes, want amper zeven minuten later was het al raak. Mera verlengde een hoekschop knap in de rechterbovenhoek, Biebauw was kansloos.

Nadien was het pompen en verzuipen voor Roeselare, dat met z'n tienen achter de bal moest aanhollen. De doodsteek kwam er uiteindelijk dankzij een pareltje van Kaya, die prachtig en van ver voorbij Biebauw krulde. Een eigen doelpunt van Schmisser in de toegevoegde tijd maakte het Mechelse feest helemaal compleet.

KV Mechelen komt zo opnieuw aan de leiding in 1B met 21 punten uit 11 wedstrijden. Roeselare blijft steken op 13 punten en kan enkel OH Leuven en Tubeke achter zich laten.

90+3'

Einde van de wedstrijd. KV Mechelen wint verdiend met 3-0, maar kon pas scoren na de rode kaart voor Gravenberch.
    90+2'

Owngoal Schmisser: 3-0

Het feestje wordt alvast ingezet in Mechelen. Schmisser probeert een voorzet te ontzetten, maar die vliegt in eigen doel: 3-0.
    90+1'

Kaya schildert vrije trap net over

Geen tweede doelpunt voor Onur Kaya. Zijn vrije mist maar nét de goede richting.
    90'
    We krijgen 3 minuten extra tijd.
    88'
    Bij Roeselare snakken ze naar het einde van de wedstrijd. Mera torent opnieuw boven de Roeselare-verdedigers uit op een hoekschop voor de thuisploeg, deze keer staat Biebauw wel paraat.
    84'
    81'

Kaya scoort een pareltje: 2-0

De KV Mechelen-supporters gaan helemaal uit hun dak. Kaya krult de bal van ver buiten het strafschopgebied in de linkerbovenhoek: 2-0!
    81'
    73'

Geen 2-0

Opnieuw wordt een doelpunt van KV Mechelen afgekeurd. Tainmont zet voor, Togui beroert de bal met de hand en na wat geharrewar hobbelt de 2-0 voorbij Biebauw, maar De Cremer keurt terecht af.
    71'
    1-0
    Roeselare
    Germán Mera
    68'

Mera breekt de ban!

KV Mechelen komt dan toch op voorsprong. Na de gemiste strafschop van Tainmont zet Mera de thuisploeg op een 1-0-voorsprong. Hij kopt knap in de winkelhaak, Biebauw is kansloos.
    66'

Doelpunt Tainmont gaat niet door

Een actie van KV Mechelen wordt (onterecht) afgevlagd voor buitenspel. Storm bedient Tainmont alsnog, die binnentikt. Het feestje gaat niet door.
    61'

Exit Gravenberch

Danzell Gravenberch mag gaan douchen. De middenvelder speelt de bal, maar te fel oordeelt de scheidsrechter, die een tweede gele kaart uit z'n zak haalt.