3. 89' - Doelpunt - Pierre-Emerick Aubameyang (2 - 4)
UEFA Europa League - speeldag 2 - 09/05/19 - 21:00
89'
Pierre-Emerick Aubameyang
2 - 4
89'

Arsenal speelt op 29 mei de finale van de Europa League. Arsenal was met een bonus naar Valencia afgezakt en liet zich daar de kaas niet meer van het brood eten. Met een 2-4-zege deed het meer dan nodig was. Aubameyang scoorde drie keer.

Bekijk een ruim verslag van Valencia-Arsenal

Aubameyang is de beul met dienst

Valencia had twee doelpunten nodig om Arsenal uit de finale te gooien en begon als een wervelwind. Een kleine 20 minuten kon het de schijn hoog houden, met de snelle 1-0 van Gameiro als duwtje in de rug. Maar nog voor Valencia het goed en wel besefte, sloeg het koningskoppel Lacazette-Aubameyang een eerste keer toe met de gelijkmaker.

De thuisploeg verloor daarna zijn grip op de match en probeerde de longen vol te pompen bij het begin van de tweede helft, maar werd koud gepakt door sluipschutter Lacazette. De Spanjaarden stonden voor een col buiten categorie, maar Gameiro nam net voor het uur toch weer de eerste stroken voor zijn rekening met de 2-2.

Met de halve finales van de Champions League in het achterhoofd begon iedereen te hopen op een nieuwe ommezwaai. Die kwam er niet dankzij het torinstinct van Aubameyang. Met twee geweldige doelpunten bezegelde de Gabonees het lot van Valencia.

90+3'

Aubameyang maakt het helemaal af na een geweldige aanval: 2-4

90+3'
Valencia CF
89'

2-4: de kers op de taart

Het kan niet op voor Arsenal. Aubameyang pegelt zijn hattrick in het dak van het doel. Valencia is helemaal uitgeteld.
89'
Valencia CF
2-4
Arsenal
75'

Aubameyang komt knap voor zijn man en tikt de 2-3 binnen

73'

Kanonskogel van Garay (Valencia) zoeft maar net naast

69'

2-3: boeken toe voor Valencia

Valencia mag nu alle hoop opbergen. Goaltjesdief Aubameyang slaat weer toe. Maitland-Niles doet het uitstekend op rechts, Aubameyang is veel scherper aan de eerste paal: 2-3.
64'

Gameiro strompelt de 2-2 voor Valencia in doel

64'
58'

2-2: Valencia leeft weer

Met horten en stoten ligt de gelijkmaker toch in het mandje. Wass lijkt een schoentip buitenspel te staan, maar de aanval gaat door en Gameiro frommelt de 2-2 in doel. Het begin van een geweldige remonte?
53'

Lacazette mikt de 1-2 onhoudbaar binnen voor Arsenal

52'

1-2: Arsenal ruikt de finale

Arsenal lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben. Lacazette draait zich prima vrij en krult met rechts als een echte sluipschutter binnen: 1-2, Valencia staat voor een loodzware opdracht.
45+3' eerste helft
45+2'

Rust

Einde van de eerste helft. Valencia begon als een wervelwind en knabbelde snel aan zijn achterstand. De gelijkmaker van Arsenal viel uit de lucht en daarna hadden de Engelsen meer controle over de match.