UEFA Europa League - speeldag 1 - 02/05/19 - 21:00
Pedro
1 - 1
Pedro
45+1'

In de heenwedstrijd van de halve finales in de Europa League heeft Chelsea het belangrijke uitdoelpunt gemaakt in Frankfurt. De wedstrijd eindigde op 1-1, Eden Hazard viel in na een uur.

Bekijk de goals uit Eintracht Frankfurt-Chelsea (1-1)

Frankfurt is dit seizoen de verrassing in de Europa League. Op weg naar de halve finales hadden de Duitsers met Sjachtjor, Inter en Benfica al 3 clubs met enige faam uit het toernooi geknikkerd. Chelsea kon dus maar beter op zijn hoede zijn voor de thuisploeg, die in de eigen competitie ook afstevent op een Champions League-ticket.

In een aangename eerste helft bevestigde Frankfurt dat het een team is om rekening mee te houden. Chelsea had het lastig met de fris voetballende Duitsers, die hun goeie intenties halfweg de 1e helft beloond zagen met een doelpunt. Jovic kopte een voorzet van Kostic heerlijk via de rechterpaal in doel.

De 1-0 schudde de bezoekers wel wakker, want Chelsea begon na de goal van Jovic beter te voetballen. Pedro verstuurde eerst nog een waarschuwing met een gevaarlijke schuiver en prikte vlak voor de rust ook de gelijkmaker tegen de touwen.

Na de koffie ging Chelsea gewoon door op zijn elan. Frankfurt werd tegen het eigen doel gedrukt en kwam goed weg toen David Luiz een vrije trap op de lat jaste. Met de inbreng van Eden Hazard hoopte Chelsea-coach Sarri nog een tweede goaltje te forceren, maar ondanks het overwicht kwam dat er niet meer. De Engelsen mochten zelfs nog blij zijn toen Abraham in de slotfase een hoekschop net over het doel van Kepa kopte.

Ruime samenvatting van Eintracht Frankfurt-Chelsea

90+5'

Het zit erop in de Commerzbank-Arena. Chelsea heeft de beste papieren met het oog op de terugmatch dankzij het doelpunt op verplaatsing van Pedro.
90+3'
90+1'
88'
Pedro hijgt in de nek van Jovic, die het duel vlotjes wint. De Spanjaard trapt de Frankfurt-spits dan maar neer. Vrije trap voor de thuisploeg tegen de achterlijn. Er komt geen gevaar uit voort.
85'
Frankfurt is al opnieuw gevaarlijk, na klungelig uitvoetballen van de bezoekers. De thuisploeg duikt de zestien in, maar dan loopt het toch weer mis. Luiz is net op tijd om het schot van Pacienca af te blokken.
82'

Abraham kopt over

Abraham krijgt te veel ruimte bij een hoekschop van Rode, maar krijgt zijn kopbal niet op doel gericht. Hier komt Chelsea goed weg.
82'

Exit Loftus-Cheek

Loftus-Cheek mag gaan rusten. Kovacic zal de wedstrijd volmaken op het middenveld van Chelsea.
81'

Heet standje

Da Costa slalomt de zestien binnen en zoekt Pacienca aan de tweede paal. De Portugees komt net iets te laat aan gegleden om de bal binnen te duwen. Er was ook gefloten voor buitenspel. Onterecht, zo blijkt uit de herhaling.
79'

Frankfurt is aan het einde van zijn latijn.

Filip Joos
77'
Giroud en Kanté proberen te combineren op de kleine ruimte, maar er staan te veel Frankfurt-verdedigers in de buurt.
76'

Alerte Trapp

Hazard schildert een vrije trap op het hoofd van de inlopende David Luiz. Die krijgt zijn kopbal niet genoeg naar de hoek, Trapp klemt de bal. Prima kans wel.
74'

Twee kansen in één aanval

Chelsea is nadrukkelijk op zoek naar de 1-2. Trapp ranselt een schot van Loftus-Cheek uit zijn doel en in de rebound jast Hazard de bal over.
74'
73'

Extra spits

Frankfurt-coach Hütter neemt wat meer risico en wisselt Fernandes voor Paciencia. Kan de Portugees nog een goaltje forceren in het slot?
71'

Chelsea drukt

Chelsea knutselt een goeie aanval in elkaar, met Pedro als eindstation in de zestien. De Spanjaard heeft te veel tijdig nodig en verspeelt de bal.