3. 90+3' - Doelpunt - Christoph Leitgeb (3 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 2 - 14/03/19 - 18:55
90+3'
Christoph Leitgeb
90+3'
3 - 1

Napoli heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Europa League. Met Dries Mertens in laatste instantie aan de aftrap verloor Napoli met 3-1 in Salzburg, maar de Italianen hadden de heenmatch met 3-0 gewonnen.

Verslag van Salzburg - Napoli

Carlo Ancelotti zette Dries Mertens in Salzburg op de bank, maar de Rode Duivel verscheen uiteindelijk toch aan de aftrap omdat Lorenzo Insigne zich blesseerde in de opwarming.

Spitsbroeder Milik tekende al na een kwartier voor het levensbelangrijke uitdoelpunt. De Pool scoorde in de rebound na een voorzet van Mario Rui. Halfweg de 1e helft maakte Dabbur gelijk. Na de pass van Szoboszlai zette de spits Chiriches in de wind met een goeie kap en klopte Meret van dichtbij.

Invaller Gulbrandsen zette de thuisploeg iets voorbij het uur op voorsprong. De Noor stond nog maar enkele minuten op het veld toen hij de 2-1 binnen duwde. Diep in de extra tijd maakte Leitgeb er nog 3-1 van, maar dat doelpunt deerde de bezoekers niet meer.