2. 71' - Own goal - Cristían Zapata (2 - 0)
  3. 72' - Doelpunt - Cristían Zapata (2 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 6 - 13/12/18 - 21:01
2 - 0
72'
2 - 1
72'

In een rechtstreeks duel om de 2e plaats en de bijhorende Europese overwintering heeft Olympiakos Piraeus Milan een loer gedraaid. De Grieken hadden een 2-0 of 3-1 nodig. In het laatste half uur vielen 4 goals: 8 minuten voor het einde maakte Fortounis de 3-1 na een licht toegekende penalty.

In een helse sfeer maakte Cissé op het uur het doelpunt van de hoop voor Olympiakos na een slimme corner. De Italianen moesten achteruit en Zapata verschalkte zijn eigen doelman met een afgeweken bal. Bij 2-0 lag Milan eruit.

Maar nog geen minuut later maakte Zapata zijn fout goed: zjin kopbal na een corner ging door de benen van Sa over de lijn. De doellijntechnologie moest eraan te pas komen, maar met 2-1 waren de Italianen weer door.

De Grieken bleven komen: toen Milan-aanvoerder Abate de net ingevallen Torosidis licht vasthield in de 16, floot de scheidsrechter strafschop. Fortounis bleef ijzig kalm en kwalificeerde de Grieken. Het feest met vuurwerk begon al in het stadion.

Het stadion viert feest na het laatste fluitsignaal. De goals vind je in de timeline.