2 - 2
67'
67'
3 - 2

Antwerp heeft een ticket op zak voor de voorrondes van de Europa League. In de PO-finale boog het een 0-2-achterstand om tegen Charleroi. Mbokani scoorde twee keer, Refaelov zette een penalty om. Antwerp mag voor het eerst sinds 1994-1995 Europa in.

Antwerp-Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 22e minuut gaat de bal op de stip en krijgt Zajkov rood. Refaelov maakt vervolgens de 2-2 en met zijn tienen is de klus te zwaar voor Charleroi.
  • Man van de match: Mbokani is de Europese held voor Antwerp met zijn twee doelpunten.
  • Opvallend: Twee jaar geleden voetbalde Antwerp nog in tweede klasse. Volgend seizoen speelt het de voorrondes van de Europa League.

Bekijk de goals uit Antwerp - Charleroi (3-2)

Antwerp zet scheve situatie helemaal recht:

Wie te laat arriveerde op de Bosuil had het eerste doelpunt gemist. Na amper 8 seconden zette goudhaantje Osimhen Charleroi al op voorsprong, het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Jupiler Pro League.

De bezoekers gingen door op hun elan en verdubbelden nog voor het kwartier de score. Na een onterecht toegekende vrije trap - door Morioka versierd met een fopduik - knalde Dessoleil de 0-2 voorbij een kansloze Bolat.

Antwerp beantwoordde de blitzstart van Charleroi op zijn beurt met twee snelle goals. Mbokani tekende van dichtbij voor de aansluitingstreffer en Refaelov verzilverde een licht gefloten strafschop. Bovendien moesten de bezoekers met zijn tienen voort door de uitsluiting van Zajkov.

Het tactische plannetje van Charleroi kon zo de prullenmand in, al slaagde Antwerp er pas na de rust in om zijn numerieke overwicht uit te buiten. De onvermijdelijke Mbokani kopte aan de eerste paal zijn tweede van de namiddag binnen. Charleroi was niet meer in staat om te reageren en mocht blij zijn dat Mbokani in het slot nog twee grote kansen miste. Zonder erg wel voor Antwerp, dat vasthield aan de 3-2 en voor het eerst in 25 jaar Europa in mag.

9 seconden! De snelste goal ooit in België komt op naam van Victor Osimhen

Ilaimaharitra stopt spiekbriefje van Mazzu in zijn sok

90+5'

Antwerp klopt Charleroi met 3-2 en mag Europa in!
90+5'
90+3'

Mbokani lobt over

In de slotminuut van de extra tijd mag Mbokani nog in zijn eentje op Riou af. De spits lepelt de bal over de Charleroi-keeper op het dak van het doel.
90+3'

Mbokani komt alleen voor doel, maar vergeet te scoren

90+3'
90+3'
90+1'
Bij Charleroi lijkt de hoop op een late gelijkmaker helemaal weggeëbd. Antwerp heeft alle tijd van de wereld bij een inworp, maar er komt weinig protest van de bezoekers. Zo heeft de thuisploeg weer wat tijd gewonnen.
90+1'

87'
85'

Nog 5 minuten

Bij Charleroi staat Delfi klaar om in te vallen. Hij wordt de laatste troefkaart van coach Mazzu.
81'
Wat heeft Charleroi nog in de tank? Met een mannetje minder hebben de bezoekers al veel moeten geven. Valt er toch nog iets uit de bus in het slot?
78'
76'

Lat redt Charleroi

Antwerp lijkt bevrijd sinds de 3-2 van Mbokani. De Congolees flirt zelf met de 4-2. Zijn kopbal valt op de lat.