72'
82'
3 - 3
82'

Union blijft in Play-off II nog steeds ongeslagen in het eigen Dudenpark. Tegen hekkenslutier Moeskroen gaf de 1B-ploeg wel een 2-0-voorsprong weg, maar het werd uiteindelijk een puntendeling.

Union - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten voor tijd herstelt Gérard de voorsprong van Union, maar Benson zorgt amper een minuut later alweer voor de gelijkmaker, goed voor een verdiend punt voor Moeskroen.
  • Man van de match: Percey Tau was vooral in de eerste helft een gesel voor de verdediging van Moeskroen. Na de pauze zakte hij samen met de rest van Union wat weg.
  • Opvallend: De thuismatchen van Union zijn een garantie op spektakel in deze play-offs: 20 doelpunten in 4 thuiswedstrijden, of een gemiddelde van 5 per match.

Bekijk de goals uit Union-Moeskroen (3-3)

Tau schenkt Union dubbele bonus

Union heeft het best naar zijn zin in Play-off 2, en dat was er ook aan te zien in het wedstrijdbegin. Moeskroen werd helemaal zoek gespeeld en gaf de ene na de andere kans weg. Al na 7 minuten moest doelman Butez zich een eerste keer omdraaien. De kwikzilveren Tau benutte de rebound na een afgeweerd schot van Hamzaoui.

Pas halfweg de eerste helft kwam Moeskroen boven water. Antonov bood Leye de gelijkmaker aan, maar Kandouss keerde op de lijn. Net in die betere fase van Moeskroen sloeg Union een tweede keer toe. Tau was opnieuw de afwerker met dienst: 2-0 voor de thuisploeg.

Zo leek de weg geplaveid voor een vlotte thuiszege van Union, maar dat was buiten Awoniyi gerekend. De spits van Moeskroen verschalkte Kristiansen met een schot in de draai en bracht de bezoekers zo weer in de wedstrijd.

Moeskroen sleept er nog een punt uit

De 2-1 van Awoniyi inspireerde Moeskroen tot een betere tweede helft. Het waren nu de bezoekers die de lakens uitdeelden en die uiteindelijk ook verdiend langszij kwamen. De bij de rust ingevallen Benson joeg de gelijkmaker met veel overtuiging voorbij Kristiansen: 2-2, alles te herdoen.

Moeskroen leek op en over Union te zullen gaan, maar bij een zeldzame tegenprik bracht Gérard de thuisploeg toch weer op voorsprong. Hij was sneller op de bal dan Butez en duwde de 3-2 in doel.

Lang bleef die stand echter niet staan. Amper een minuut na de goal van Gérard was het opnieuw Benson die voor de gelijkmaker zorgde, dit keer met een keurige plaatsbal. Zo kregen we nog een spannende slotfase, maar het bleef uiteindelijk bij zes goals – toch niet slecht voor een eindeseizoensmatch.