Geen nieuwe doelpuntenkermis in Zulte Waregem-Waasland-Beveren

7. 83' - Verv. Stefan Milosevic door Beni Badibanga
    8. 84' - Verv. Stef Peeters door Idrissa Sylla
    9. 90+1' - Geel - Louis Verstraete
    Jupiler Pro League - speeldag 1 - 30/03/19 - 20:01

Zulte Waregem en Waasland-Beveren hebben niet kunnen scoren in een mager beestje. Vorig jaar eindigde dit duel in Play-off II nog op 8-0, maar nu kregen de toeschouwers geen enkele goal te zien.

Zulte Waregem - Waasland-Beveren in een notendop:

• Man van de match: Kersvers vader Theo Bongonda viel tijdens de rust in en was met voorsprong de beste man op het veld. Maar ook de nummer 10 van Zulte Waregem kon het tij niet keren in een erg zwakke partij.
    • Sleutelmoment: Zulte Waregem kreeg de grootste kansen voor de rust, maar De Pauw mikte naast. Harbaoui scoorde dan weer uit buitenspel en kwam daarna nog eens enkele centimeters te kort.
    • Opvallend: Zulte Waregem was vorig seizoen nog dé ploeg van Play-off 2. Toen pakte het 28 op 30 en scoorde het elke keer minstens 2 doelpunten. Dit seizoen lijkt het gaan bisnummer te gaan worden na een troosteloos gelijkspel.
    • Quote: Davy Roef (Waasland-Beveren): “Trainer zei vooraf dat Play-off 2 enkel draait om motivatie.”

Geblesseerde Bedia danst in de catacomben

Bongonda staat oog in oog met enorme muur voor vrije trap

90+3'

De supporters zijn uit hun lijden verlost, want scheidsrechter Alen vindt het genoeg geweest. Het duel der onmondige spitsen eindigt niet onterecht op een inspiratie- en scoreloos gelijkspel.
    90+2'

90+1'
    90+1'
    Maar Bongonda krult de vrije trap een twintigtal centimeter over de dwarslat.
    90+1'
    Theo Bongonda wordt onderuitgeschoffeld door Verstraete en dat levert een vrije trap op vanop een erg interessante plek. Kan Zulte Waregem hiervan profiteren?
    90'
    Sylla is in hetzelfde bedje ziek als zijn collega-aanvallers vandaag. De Guineeër neemt de bal goed mee met de borst, maar zijn schot gaat helemaal de mist in.
    87'
    De thuisploeg schakelt over op voorzetten, maar dat levert niet meteen iets op. Walsh, Bongonda, Bjordal en de Fauw zien hun inzet niets opleveren.
    87'
    Bongonda loopt heel vlotjes voorbij Bizimana, maar opnieuw is Caufriez de verdediger te veel. De roodharige verdediger stond ook hiernet al op de juiste plek.
    84'
    82'
    81'
    81'
    Milosevic wordt meer dan prima aangespeeld, maar opnieuw wringt de Kroaat de kans vakkundig de nek om. De spitsen weten aan geen van beide kanten van welk hout pijlen maken.
    80'
    Het lukt voetballend niet, dus gaat Harbaoui maar trekken en duwen. Vukotic gaat tegen de grond, maar zelfs dan komt de Tunesiër niet aan de bal.
    78'
    Heylen blijft even liggen na een vermeende overtreding van Ampomah. In de herhaling zien we dat de Ghanees stevig op de enkel van Heylen gaat staan. Dit had heel slecht kunnen aflopen voor de verdediger.
    73'
    Na een nieuwe halve kans van de thuisploeg kan Waasland-Beveren nog eens tegenprikken. Baudry onderschept de bal, maar speelt kort terug op Bostyn, die wel goed oplette en de bal nog voor de neus van Ampomah kan wegknallen.