Charleroi gaat met rapport van 22 op 30 naar Kortrijk voor POII-finale

1. 52' - Geel - Rémi Mulumba
    2. 55' - Verv. Eric Ocansey door Konan Jocelyn
    3. 78' - Verv. Gabriele Angella door Gjoko Zajkov
    Jupiler Pro League - speeldag 10 - 18/05/19 - 20:02

Charleroi heeft zijn laatste groepsmatch in Play-off II gewonnen. Het werd simpel 2-0 tegen Eupen. Een goede algemene repetitie voor de finale tegen KV Kortrijk.

Charleroi - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: De tweede helft was nog geen 5 minuten ver voor Niane de score opende. Eupen moest iets meer risico in zijn spel leggen, waardooe Charleroi nog gevaarlijker kon worden op de counter.
    • Man van de match: Adama Niane woog de hele wedstrijd op de bezoekende verdediging en was matchwinnaar met een doelpunt en een assist. Had ook nog een tweede kunnen maken als Niasse er niet had tussengezeten.
    • Opvallend: In de laatste 8 wedstrijden hield Charleroi maar liefst 7 keer de nul, iets wat in de overige 32 duels maar 4 keer lukte, waaronder tegen Gent, Standard en Club. Charleroi lijkt klaar te zijn voor de absolute finale van het seizoen.
    • Quote: Javi Martos rondde de kaap van 300 wedstrijden voor Charleroi en was geheimzinnig over de toekomst: "Ik zou graag nog een laatste seizoen in Spanje spelen en dichtbij mijn familie zijn. Charleroi was, is en zal altijd mijn leven zijn, maar de komende wedstrijd(en) zijn nu alles wat telt."

Bekijk de goals uit Charleroi - Eupen (2-0)

Mazzu troost geblesseerde Delfi met kneepje...in de kroonjuwelen

Henen legt het haar van zijn twee mascottes nog snel goed

90+1' tweede helft
    90'

Geen extra tijd, de wedstrijd wordt meteen afgefloten. Charleroi wint dankzij een doelpunt en een assist van Niane en hoeft niet eens diep te gaan om met een goed gevoel naar de finale van PO2 te gaan.
    83'
    De spuitbus van daarnet heeft de blessure van Delfi toch niet volledig hersteld. De 18-jarige Iraniër vraagt zelfs om een draagbaar. Een wissel is onvermijdelijk.
    81'
    Een sluw plannetje van Mulumba en Toyokawa lever slechts een inworp op, maar die zorgt op zijn beurt voor een hoekschop.
    78'
    Delfi blijft even geveld liggen na een onzacht contact met Siebe Blondelle, maar de wonderspuitbus doet zijn werk.
    78'
    77'

Niane is dicht bij zijn tweede van de avond

75'
    Nog een kwartier te gaan! Kan Eupen nog iets klaarspelen of stoomt Charleroi simpel door naar de PO2-finale?
    72'

Doelman Niasse voorkomt erger voor Eupen

72'

Niane bijna met zijn tweede!

Niane doet bijna alles perfect! De aanname, de dribbel en het schot, maar Niasse is spelbreker en werkt de bal nog in hoekschop.
    70'
    69'
    69'

Delfi verdubbelt de score voor Charleroi: 2-0

69'
    Bij Charleroi hebben ze er zin in gekregen. Henen kapt naar binnen en haal meteen uit, maar Niasse ziet de bal recht op zich afkomen en stopt de poging zonder verpinken.
    68'

Delfi verdubbelt de voorsprong

Niane loopt de longen uit zijn lijf om de bal in de ploeg te houden. De Malinees behoudt het overzicht en legt goed terug op Delfi, die de 2-0 rustig langs de paal binnenduwt.
    65'
    Jubilaris Javi Martos, die zijn 300e wedstrijd voor Charleroi speelt, komt ook nog even meespelen. Op zijn kapiteinsband is ook het nummer 300 gedrukt.
    64'
    Eupen probeert eens te prikken met een doorsteekbal van Mulumba op Fall, maar door een stevige tackle van Angella verdwijnt de bal in hoekschop.