1. 62' - Doelpunt - Ambroise Gboho (0 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 8 - 11/05/19 - 20:01
62'
Ambroise Gboho
0 - 2
62'

Westerlo heeft voor het eerst in zijn clubgeschiedenis gewonnen op bezoek bij KV Oostende. De Kustploeg blijft zwalpend naar het einde van het seizoen strompelen en kreeg een 0-3 om de oren. Door de zege maakt Westerlo mathematisch nog kans op de groepswinst.

• Sleutelmoment: De 0-2 van Gboho op het uur legde de wedstrijd in een definitieve plooi. KV Oostende is nooit gevaarlijk geweest tegen Westerlo.
  • Man van de match: Bij Westerlo hebben ze met Gboho een aartsgevaarlijke speler lopen in de aanval. Faes en Milovic lieten zich meer dan eens uitspelen en zullen niet goed slapen vannacht.
  • Opvallend: Het is pas de eerste keer in de bestaansgeschiedenis van de Kemphanen dat Westerlo kan winnen op het veld van Oostende. Met 0-3-cijfers is het meteen een overtuigende zege.
  • Quote: "Als we vandaag vijf goals hadden gemaakt, dan had niemand daar iets op kunnen aanmerken", vertelt Westerlo-coach Bob Peeters na de wedstrijd.

Bekijk de goals uit Oostende - Westerlo (0-3)

90+3'

Einde partij!

Westerlo wint voor het eerst in zijn geschiedenis op bezoek bij KV Oostende. De Kustboys krijgen een 0-3-pandoering om de oren. Gboho werd met twee doelpunten de man van de match.
90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'
Er komen twee minuten extra tijd bij.
88'
Guri neemt een hobbelende bal op de slof, maar ook hij kan de Oostendse moed niet opkrikken.
87'
Westerlo maakt de tijd volleerd vol. Bizet probeert het nog eens van ver, maar veel gif zit er niet in het schot.
81'
KVO gaat nog wel op zoek naar een doelpunt, maar de wedstrijd ligt in een definitieve plooi en kabbelt naar het einde.
75'
De Sutter schudt het hoofd. Met een kopbal ver voorbij de tweede paal kan hij een eerredder niet ambiëren.
71'

Boeken dicht!

De wedstrijd is beslist. Petrov staat een paar minuten op het veld en duikt voor de neus van Faes op aan de eerste paal. Een tik in de verste hoek later staan de 0-3-cijfers op het bord.
68'
Van der Elst moet improviseren om nog wat aan de grote achterstand te doen. Hij haalt er een verdediger uit voor een aanvaller.
65'
Dewaele is nog maar eens mee opgerukt, maar kan Ondoa niet passeren vanuit een scherpe hoek.
64'
Bizet tikt een bal over de eigen achterlijn, maar KVO krijgt toch geen hoekschop, tot ongenoegen van het thuispubliek.
62'
0-2
62'

0-2!

De Kemphanen lijken op weg naar een eerste overwinning ooit in Oostende. Gboho, de gevaarlijkste man op het veld, zet zich goed door tegen Vanlerberghe en brengt de bezoekers op 0-2.
60'
Brüls lepelt knap naar De Schryver, die Ondoa met een stiftballetje niet weet te verschalken.
59'
Een schotje van Sakala vormt geen probleem voor Van Langendonck. KV Oostende probeert wat te doen aan de achterstand.