Charleroi blijft op het Kiel op koers voor groepswinst in PO II

1. 3' - Doelpunt - Dorian Dessoleil (0 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 8 - 11/05/19 - 18:01
    3'
    Dorian Dessoleil
    0 - 1
    3'

Charleroi is niet gestruikeld over Beerschot Wilrijk in zijn zoektocht naar een ticket voor de Play-off II-finale. Met een vroege goal ging het naar een vlotte zege: 0-3. Charleroi leidt in groep A met 4 punten meer dan STVV, dat morgen nog Eupen ontvangt. Er zijn nog 2 speeldagen.

Beerschot Wilrijk - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Nog voor het halfuur knikt Osimhen de 0-2 voorbij Vanhamel. Beerschot Wilrijk kan daarna geen vuist meer maken en ondergaat de wet van de sterkste.
    • Man van de match: Massimo Bruno was de draaischijf op het middenveld van Charleroi en kroonde zich met twee assists tot matchwinnaar.
    • Opvallend: Een penaltygoal van Osimhen werd afgekeurd door de VAR, al was het moeilijk uit te maken of de bal nu wel of niet over de lijn was geweest.

Bekijk de goals uit Beerschot Wilrijk - Charleroi (0-3)

Beerschot Wilrijk moet al snel achtervolgen

Charleroi liet er geen gras over groeien op het Kiel en opende al na drie minuten de score. Bruno krulde een hoekschop precies op de knikker van Dessoleil, en die gaf Vanhamel het nakijken.

Een sterk vertimmerd Beerschot Wilrijk, dat met een overvolle ziekenboeg kampt, kon daar weinig tegenover stellen. Mo Messoudi stond voor het eerst sinds lang nog eens in de basis en liet zich opmerken met een aardige plaatsbal, doelman Riou pareerde in stijl.

Meer kreeg de thuisploeg niet voor elkaar tegen een goed georganiseerd Charleroi, dat zelf af en toe scherp uithaalde en nog voor het halfuur de score verdubbelde. Mboko keerde een schot van Bruno op de lijn, maar bij de daaropvolgende hoekschop moest Vanhamel zich wel opnieuw omdraaien. Dit keer was het Osimhen die het luchtduel won.

Diezelfde Osimhen kreeg nog voor de pauze nog enkele kansjes voorgeschoteld, maar de Nigeriaan vond één doelpunt wel voldoende.

Charleroi speelt wedstrijd gecontroleerd uit

In de tweede helft kwamen er nog meer kansen voor een derde goal van de bezoekers. Een kopbal van Dessoleil eindigde tegen de paal, meteen daarna kreeg Charleroi een penalty van ref Laforge. De strafschop van Osimhen werd eerst toegekend, maar de VAR oordeelde dat de bal niet helemaal over de lijn was geweest.

Het niet-toegekende doelpunt zorgde voor een kortstondige opflakkering bij Beerschot Wilrijk. Riou moest vol aan de bak om pogingen van Bughridze en De Keersmaecker te pareren.

Daarna was het weer aan Charleroi om dreigend uit de hoek te komen. Osimhen wilde zijn penaltymisser naar de vergetelheid knallen, maar slaagde niet in zijn opzet.

Het was uiteindelijk de ingevallen Niane die Charleroi alsnog een derde doelpunt schonk. Hij strafte geknoei bij de thuisdefensie genadeloos af: 0-3, een duidelijke overwinning voor Charleroi, dat op koers blijft voor groepswinst.

90+1'

Ref Laforge rekt de wedstrijd niet langer dan nodig. Charleroi wint probleemloos van Beerschot Wilrijk en blijft op kop in Play-off 2A.
    90+1' tweede helft
    90'
    89'

Niane maakt het af

Het wordt dan toch 0-3! De ingevallen Niane profiteert van geknoei achterin bij Beerschot Wilrijk en schuift het derde doelpunt van de avond tegen de touwen.
    87'
    De vele wissels halen het tempo nu helemaal uit de wedstrijd. Het is echt aftellen naar het laatste fluitsignaal.
    80'

Nog tien minuten

De wedstrijd kabbelt naar het einde. Charleroi beperkt zich nu tot controlevoetbal, Beerschot Wilrijk raakt niet door de zwart-witte muur heen.
    68'

Osimhen mikt naast

Na geknoei achterin bij de thuisploeg krijgt Osimhen dé kans om zijn penaltymisser goed te maken, maar zijn lobje over Vanhamel waait naast de goal.
    65'
    60'

Kansen voor de thuisploeg

Beerschot Wilrijk heeft moed geput uit de niet-toegekende goal. Bughridze en De Keersmaecker zetten doelman Riou aan het werk, de Charleroi-doelman houdt zijn net schoon.
    59'

Toch geen doelpunt!

Het heeft heel wat tijd gekost, maar de VAR is er eindelijk uit: de bal is blijkbaar niet helemaal over de lijn geweest. Het blijft 0-2.
    57'

Osimhen met wat geluk

Vanhamel keert de penalty, maar de bal rolt via de paal onder zijn lichaam door en zo gaat hij uiteindelijk toch over de lijn. Of niet? De VAR kijkt het na.
    55'

Penalty!

De bal gaat op de stip. Messoudi heeft een tik uitgedeeld in de zestien meter, Laforge wijst naar de stip: penalty voor Charleroi.
    55'

Dessoleil tegen de paal

Bijna levert een nieuwe hoekschop een derde doelpunt op voor Charleroi, maar de kopbal van Dessoleil eindigt tegen de paal. Ook de rebound gaat niet binnen.
    52'

Beerschot Wilrijk speelt zonder overtuiging, Charleroi controleert en kan zorgeloos naar het einde van de wedstrijd toe voetballen.

Bert Sterckx op Sporza Radio
    51'

Geel Mboko

Mboko krijgt als eerste een gele kaart. Hij is geschorst voor de volgende wedstrijd, wat de lijst met afwezigen nog wat langer maakt bij Beerschot Wilrijk.
    49'
    Busi loopt weer helemaal vrij op rechts. Dit keer kiest hij voor de voorzet, maar dat hadden zijn ploegmaats niet zo begrepen.
    47'
    Charleroi verstuurt meteen een nieuwe waarschuwing richting thuisploeg. Busi wordt vrijgespeeld in de zestien meter, maar aarzelt te lang om te trappen.