Jupiler Pro League - speeldag 7 - 04/05/19 - 20:01
45+1'
64'
64'
2 - 1

KV Oostende heeft zijn eerste match met Franky Van der Elst als hoofdcoach niet kunnen winnen. Die droom viel in het water op het veld van Eupen. Na een match met maar liefst 3 strafschoppen bleven de 3 punten bij de thuisploeg.

Eupen - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Vanlerbeghe brengt Oostende een kwartier voor het einde langszij vanaf de penaltystip, maar amper een minuut later krijgt ook Eupen een strafschop. Msakni klaart de klus en schenkt Eupen zo de volle buit.
  • Man van de match: Met 2 goals had Yuta Toyokawa een flink aandeel in de overwining van Eupen. Hij opende op het halfuur de score en toonde zich op het uur ook ongenadig vanaf de penaltystip.
  • Opvallend: Eupen kan eindelijk nog eens voor eigen volk zegevieren. Dat was al geleden van 19 januari. Toen versloeg het op eigen veld Lokeren met 4-1.
  • Quote: "Het was een jaar en 3 maanden geleden dat ik nog eens mocht meedoen", zegt Michiel Jonckheere (Oostende). "De laatste keer dat ik aan een wedstrijd begonnen ben, was ook hier in Eupen. De blessure is nu verleden, het is gewoon nog wat ritme zoeken. Het is leuk dat ik terug ben, ik heb een hele lange weg achter de rug en ik heb er hard voor moeten vechten. Het was een blessure die niet veel voorkomt, het had het einde van m’n carrière kunnen betekenen. Maar ik ben er goed uitgekomen en ik ben blij dat ik nu weer voetballer ben.”

Bekijk de goals uit Eupen - Oostende (3-2)

90+4'

Eupen heeft eindelijk nog eens op eigen veld kunnen winnen. Msakni bezegelde vanaf de penaltystip het lot van Oostende, Eupen won met 3-2.
90+1'

90'
83'
Oostende probeert het tij nog te keren, terwijl het in Eupen zowaar aan het sneeuwen is. Eupen houdt voorlopig al bij al makkelijk stand.
77'

Msakni klaart de klus

Msakni mag de penalty voor zijn rekening nemen en doet dat prima. Hij brengt Eupen weer op voorsprong.
77'
Meteen weer een penalty voor Eupen. Faes haalt Lazare onderuit en de bal gaat opnieuw op de stip.
76'

Vanlerbeghe met de 2-2

Vanlerberghe stuurt Van Crombrugge de verkeerde kant op en brengt Oostende vanaf de penaltystip weer langszij.
76'
75'

Penalty voor Oostende

Oostende krijgt ook een penalty na hands van Blondelle op een schot van Sakala. Komt de kustploeg langszij?
71'

Nieuw hoofdstuk voor Jonckheere

Opvallende wissel bij Oostende waar Jonckheere eindelijk z'n rentree maakt na maandenlang blessureleed. Zijn laatste competitiewedstrijd was op 22 december 2017. Hij neemt de plaats in van Nkaka.
68'
63'

Toyokawa doet het opnieuw!

Ondoa duikt in de goede hoek, maar hij kan de strafschop van Toyokawa toch niet stoppen. Eupen opnieuw op voorsprong dankzij de tweede treffer van de Japanner.
62'

Penalty voor Eupen!

Lombaerts haalt de aalvlugge Lazare onderuit in de zestien en scheidsrechter Smet twijfelt niet: de bal gaat op de stip.
58'
Toyokawa haalt nog eens stevig uit in de draai. Ondoa is bij de pinken en pakt uit met een knappe redding.
56'

Stevige misser van Ocansey

Ocansey verknoeit van dichtbij een uitgelezen kans op een lage voorzet van Fall. Hij raakt de bal helemaal verkeerd, maar er was ook al gevlagd voor buitenspel.
52'
Net als in de eerste helft is het Eupen dat het tempo dicteert. Verschroeiend hoog ligt dat nog steeds niet. Het is wachten op kansen.