1. 29' - Geel - Maxime Biset
  1. 69' - Geel - Nicolas Rommens
  2. 90+1' - Verv. Christian Brüls door Guillaume De Schryver
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 06/04/19 - 20:03

De strijd om de leidersplaats in groep A van Play-off II heeft geen winnaar opgeleverd. Een vermakelijke wedstrijd eindigde op een gelijkspel. Kurt Abrahams, ex-STVV, scoorde de gelijkmaker voor Westerlo. STVV blijft leider.

Bekijk de goals uit Westerlo - STVV (2-2)

Westerlo - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Met twee goals lijkt Kamada STVV naar 9 op 9 te loodsen, maar Westerlo toont zich veerkrachtig. Uitgerekend Abrahams, ex-STVV, brengt de thuisploeg een kwartier voor het einde nog langszij.
  • Man van de match: Daichi Kamada blijft de smaakmaker bij STVV. Tegen Charleroi en Beerschot Wilrijk bereidde hij de goals nog voor, vandaag trof hij zélf raak. Twéé keer zelfs.
  • Opvallend: STVV heeft een vervelende gewoonte te pakken in Play-off II. Voor de derde keer op rij kwam het eerst op achterstand. Tegen Charlerloi en Beerschot Wilrijk gebeurde dat zelfs twee keer exact in de 10e minuut.
  • Quote: "Kamada, dat heb ik de laatste jaren nog niet zoveel gezien in 1A. Hij is volgens mij de beste spits in de competitie", zegt Westerlo-trainer Bob Peeters. 'Ik denk dat hij geen enkele bal verloren heeft. Elke keer als hij op doel schoot moesten we het geluk hebben dat hij tegen iemands hoofd schoot of dat we hem konden afblokken. Hij maakt het verschil voor STVV."

90+5'

Westerlo en STVV hebben elkaar op een 2-2-gelijkspel gehouden. Kamada bracht STVV met 2 goals op een 1-2-voorsprong, maar Abrahams zette orde op zaken voor Westerlo.
90+2'

Schitterende redding van Van Langendonck!

Van Langendonck houdt Westerlo overeind met een knappe redding in de 93e minuut! Hij tikt een pegel van Sankhon nog net in hoekschop.
90+1'

Net niet voor Sylla!

STVV krijgt kort voor het einde nog een uitstekende kans. Van Langendonck redt knap op een schot van Kamada, Sylla komt net te laat om in de herneming te scoren.
90+1'

82'
Beide ploegen geven elkaar geen duimbreed toe. Krijgen we nog een winnaar in Het Kuipje of houden ze het bij een puntendeling?
77'

Abrahams zet weer orde op zaken

Het staat weer gelijk in Westerlo! Tomiyasu krijgt de bal niet weg en zo kan Abrahams van dichtbij scoren: 2-2. Krijgen we nog een prangende slotfase?
72'

Kamada met z'n tweede, Van Langendonck baalt

Botaka mikt de penalty op Van Langendonck. De doelman staat ook pal op de herneming van Sekine, maar bij de volgende poging van Kamada moet hij zich toch gewonnen geven: 1-2 voor STVV!
70'
penalty gemist
1-1
69'
69'

Penalty!

Rommens krijgt de bal tegen z'n hand in de zestien. Aangeschoten bal lijkt het, maar na het bekijken van de beelden wijst Dierick toch naar de stip. Penalty voor STVV!
61'
Pirard weet wat gedaan in de tweede helft. Nu is het Abrahams die z'n kans waagt met een verre knal. Pirard heeft er de nodige moeite mee.
58'
Daar is Petrov opnieuw. Hij baant zich een weg in de zestien en haalt uit, maar opnieuw trekt Pirard aan het langste eind.
57'
Petrov kan alleen op doel afstormen. Abrahams is mee opgerukt, maar Petrov gaat voor eigen succes en besluit op Pirard. Het gaat meteen naar de overkant, daar krijgt De Sart de bal op zijn beurt niet voorbij Van Langendonck.
48'

Kamada brengt STVV langszij

STVV zet meteen orde op zaken bij het begin van de 2e helft. Van Langendonck moet een schot van Botaka lossen en Kamada kopt simpel binnen in de herneming: 1-1.
46'
Westerlo vliegt er meteen in. Petrov haalt uit in de draai en dwingt zo een hoekschop af. Die levert niks op.